Zelenilo investiralo u uređenje groblja 1,1 milijun kuna, sve iz godišnje grobne naknade

Sva groblja uređena i spremna za blagdan Svih svetih

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tvrtke Zelenilo koja upravlja s 22 groblja na području grada Karlovca izvijestila je kako su sva groblja spremna za blagdan Svih svetih.

    Sve su zelene površine na grobljima pokošene, okopane su sve sipinjene pješačke staze, ošišane su i okopane živice, uređene cvjetne gredice, orezana i okopana stabla, te se kontinuirano i intenzivno odvozi smeće, odnosno kontejneri se redovito prazne.

    Podsjećaju, da i ove godine skoro nema groblja kojim tvrtka upravlja, a da u njega nije investirano i to vlastitih sredstava iz godišnje grobne naknade.

    Uz 800 tisuća kuna za redovito održavanje uloženo je i 1,1 milijun kuna u investicijsko održavanje. Pa je tako na groblju Hrnetić  pripremljen teren za proširenje groblja, izgrađena je pješačka staza i odvodnja na novom dijelu, na Katoličkom groblju Dubovac uređujene su tri pješačke staze, a obnovljena je i grobnica obitelji Jordan. Na Vojnom groblju saniran je potporni zid, a u Ladvenjaku je izgrađeno novo grobno polje i pješačka staza. Dvije nove grobnice i staza, izgrađene su na groblju Jamadol, a za rekonstrukciju trga ispraćaja i sustava odvodnje na groblju Velika Švarča izrađena je projektna dokumentacija.