Stožer će djelovati do 31. ožujka

Stožer zimske službe Grada Karlovca održao prvi sastanak

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Maloj vijećnici Grada Karlovca održan je prvi inicijalni sastanak Stožera zimske službe Grada Karlovca kojim predsjedava zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.

  Stožer zimske službe vršit će pripremne radove i provoditi sve potrebite mjere za vrijeme održavanja nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina u zimskim uvjetima i provoditi sve potrebne mjere u proglašenoj elementarnoj nepogodi i uvođenja četvrtog stupnja pripravnosti održavanja prometnica i prometnih površina u zimskim uvjetima.

  Stožer zimske službe započinje s radom danom imenovanja Stožera i djeluje do 31. ožujka 2019. godine, a po potrebi i duže.

  Bitno je naglasiti kako ovisno o očekivanim vremenskim uvjetima i geografsko-klimatskim značajkama područja, postoje četiri stupnja pripravnosti Zimske službe. Za održavanje cijelog područja Grada Karlovca u zimskim uvjetima potrebno je od 8 – 10 sati (591 440 m). Ono što je svakako unaprijedilo rad Stožera je gradski GIS sustav, koji pomoću ugrađenih GPS uređaja na 52 vozila, 24 sata na dan ima točan prikaz i lokaciju gdje se koje vozilo kreće.

  Ugovorni izvoditelj Ceste Karlovac d.d. sa svojim podizvoditeljima i sve gradske službe započele su s pripremnim radnjama kako bi spremno dočekali zimu.

  Ovim putem pozivamo građane da se pridržavaju propisanih zimskih uvjeta u prometu, da na vrijeme zamijene ljetne gume zimskima i prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.