"Što te žulja?" emisija je koja sluša probleme građana i pokušava ih riješiti. Svakog utorka i četvrtka od 10 sati i 15 minuta. 

Što te žulja? Tema: Remont pruge Dugo Selo - Križevci

VIŠE IZ RUBRIKE

    Vi pitate, mi tražimo odgovore u emisiji Što te žulja? na Prvom karlovačkom.

    Pitanje: Postoji brzi vlak Rijeka-Osijek i s obzirom na to da je u tijeku remont pruge između Zagreba i Koprivnice javljaju se problemi. U vlak uđeš u Karlovcu, izađeš u Zagrebu, pa onda ponovno do Vrbovca odakle autobusom za Križevce. Iz Križevaca vlakom za Koprivnicu pa onda  u vlak za Osijek. To je jako teško, kako za mene kao osobu za invaliditetom tako i za sve one koji putuju, majke, djecu, i sve ostale. Može li se nešto učiniti po tom pitanju? Nekako putnicima olakšati?"

    Odgovor Hrvatskih željeznica: Tijekom vožnje vlaka 703 na relaciji Rijeka – Osijek putnici se od Rijeke do Vrbovca prevoze vlakom nakon čega presjedaju u Vrbovcu i autobusom se voze do Križevaca, nakon čega vlakom nastavljaju putovanje dio Osijeka. Presjedanje je uvedeno radi rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci. U slučaju prijevoza osoba s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću,  HŽ Putnički prijevoz i HŽ Infrastruktura pružaju besplatnu pomoć prilikom ulaska/izlaska iz vlaka i putovanja vlakom. Pri tome je potrebno da osoba s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću obavijesti HŽ Putnički prijevoz ili HŽ Infrastrukturu najmanje 48 sati prije namjeravanog putovanja, što može učiniti na blagajni i na brojevima telefona informacija (svakodnevno 5.00-23.00) 060 333 444 (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn/min, a iz mobilne 2,96 kn/min, HT d.d.) i 01 378 2583 te na e-mail informacije@hzpp.hr. U slučaju da nas osoba s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću ne obavijesti o svojem putovanju, u kolodvorima i tijekom putovanja poduzimaju se sve razumne mjere kako bi osobi bila pružena pomoć. Molimo Vas da nam javite koji je dan putovao Vaš slušatelj kako bismo mogli provjeriti je li toga dana bila uvedena drugačija organizacija prijevoza zbog eventualnoga izvanrednog događaja na pruzi ili sličnog.