Prvi Karlovački

Spudić: Zadovoljni smo rezultatima, no očekivali smo i više

Autor: Anamarija Radočaj

25.05.2021

Izbori

Lokalni izbori dobra su podloga za stranačke analize, promjene u vodstvu te za uspostavljanje novih ciljeva. Tako je predsjednik županijskog HNS-a Zvonko Spudić kazao da su izbornim rezultatima zadovoljni, no da su očekivali više.

Narančasta boja do sada se vidjela u tri JLS i to u Bariloviću smo imali dva mandata, Ozlju jedan i Slunju jedan. Sada nakon izbora vidi se u šest jedinica lokalne samouprave. U Dugoj Resi jedan mandat, u Barilović smo ponovili uspjeh, u Vojniću jedan mandat, Netretiću i Generalskom Stolu po jedan te u Bosiljevu pola mandata, kazao je Spudić.

Dodao je kako je daljnji zadatak stranke učiniti novine u samoj organizaciji te poboljšati infrastrukturu na terenu. Komentirao je i situaciju u Karlovcu.

Očekivali smo bolji rezultat u gradu, sigurno je bilo realno da dobijemo više od dva posto. Iz tog razloga je naš predsjednik ponudio ostavku, a mi smo prihvatili i kao vršitelja dužnosti je imenovan Darko Rendulić. Očekivanja su bila da ćemo ući i u županijsku skupštinu. Po onoj narodnoj “bili smo u Rimu nismo vidjeli papu” zadnja dva biračka mjesta su nas nažalost stavila ispod 5 posto i nismo ušli u skupštinu, dodao je Spudić.

HNS je pozvao birače da u drugom krugu izbora glasaju prema svojoj savjesti.