Prvi Karlovački

Škoro: Oni će shvatiti što je indeks sreće 5. srpnja, negdje oko 22 sata, kada se budu hvatali za glavu

Autor: Miloš Milovanović

18.06.2020

Izbori

Na listi Domovinskog pokreta u VII. izbornoj jedinici je četvero kandidata iz Karlovačke županije

Domovinski pokret danas je u Karlovcu predstavio listu za VII. izbornu jedinicu koju će nositi Slaven Dobrović.

Zamišljamo Hrvatsku u kojoj će se do važnih političkih odluka dolaziti na odgovoran način bez utjecaja klijentelističkih skupina i na temelju struke. To je ono što danas ne postoji jer se klijentelizam uvukao u svaku poru društva. Želimo i da se do vlastitog prosperiteta u prvom redu, a onda i općeg dolazi na temelju rada, kompetencija i znanja, a da se situacija u kojoj se slabiji pojedinci i temeljem političke zaštite dolaze do važnih pozicija u društvu  – eliminira. Do tih promjena dolazimo kroz Domovinski pokret okupljen oko  Miroslava  Škore koji se zalaže i okuplja pojedince čija je zajednička pozicija potpuna nesklonost, odnosno nulta tolerancija prema klijentelizmu, korupciji i stranačkom uhljebništvu koje izjeda naše društvo. Ta mogućnost dolazi kroz ljude na ovoj listi; kritiziraju nas da su skupljeni  vrlo različiti ljudi, da tu ne može biti zajedništva. Međutim, ja tvrdim upravo suprotno. Naša različitost je prednost, a ne nedostatak, mi smo odabrali uključivost, a ne isključivost i bez obzira što za neke teme ne možemo reći da smo suglasni, mi smo doista suglasni oko toga da tražimo promjenu u Hrvatskoj. Našom pobjedom na izborima može doći do nužnih promjena u Hrvatskoj, kazao je predstavljajući listu Dobrović.

Inače, Slaven Dobrović je profesor sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Dragovoljac je Domovinskog rata, otac sedmero djece, planinar i speleolog te član HGSS-a. 2015. se priključio politici  i kako kaže, stekao vrlo vrijedna iskustva kroz dva kratka ministarska mandata. Istaknuo je da se politika može i treba voditi na častan i pošten način s jasnom distancom od lobističko klijentelističkih skupina koje uvijek postoje.

Drugi na listi je Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika. Kazao je da su u razgovorima s HDZ-om, SDP-om i Domovinskim pokretom jedino kod Domovinskog pokreta našli puno razumijevanje za status umirovljenika, ali i odgovornost da će se taj problem riješiti te zaustaviti propadanje standarda ove populacije.

Predstavljanju liste za VII. izbornu jedinicu, prisustvovao je i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Mi puno očekujemo u VII. izbornoj jedinici i zahvaljujem se svim ljudima koji su na listi, zahvaljujem svim koalicijskim partnerima Domovinskog pokreta i nadam se da će birači u ovoj izbornoj jedinci prepoznati upravo one vrijednosti za koje se mi zalažemo. Ono što nam je najvažnije  je to da učinimo sve što je u našoj moći da stvorimo jednu Hrvatsku koja će biti poželjna za život, u kojoj će se poslovati transparentno i po uzusima onoga za što se zalažemo i za što smo se opredijelili kod stvaranja države. To je poduzetništvo i slobodno tržište, da ćemo učiniti ovu zemlju poželjnom za život, da ćemo učiniti sve što možemo  da stvorimo uvjete da se naši ljudi počnu vraćati, odnosno za početak da se prestanu iseljavati, kazao je Škoro.

Upitan koliko će mandata Domovinski pokret osvojiti u VII. izbornoj jedinci Škoro je rekao.

Pada mi na um samo jedan odgovor: Što više, to bolje, te poručio.

Uvijek pokušavam biti realan i mislim da je u Hrvatskoj sazrjelo vrijeme da jedna opcija poput Domovinskog pokreta, uistinu napravi jedan ozbiljan preokret u Saboru s brojem mandata. Uvjeren sam da će se to dogoditi zbog toga što će za nas glasovati ne samo naši članovi i simpatizeri te oni naših koalicijskih partnera, nego i dobar dio HDZ-ovih, SDP-ovih i birača svih drugih stranaka jer ove oligarhije koje vode našu državu su se jednako odnarodile i od Domovinskog pokreta i od vas i od nas svih ovdje, pa i od svojih članova. Već su nekoliko puta do sada  bili kažnjeni. Uglavnom se zafrkavaju na naš račun da smo mi stranka koja želi osnovati Ministarstvo sreće jer ne razumiju što znači indeks sreće. Stoga i poruka iz Karlovca: Oni će shvatiti što je indeks sreće 5. srpnja, negdje oko 22 sata, kada se budu hvatali za glavu, ali to je tako. Uvijek ideš i kosiš ono što si posijao; bojim se da su oni posijali jako puno razdora u hrvatskom narodu. Bojim se da su cijelo ovo vrijeme bili u situaciji da žele biti na vlasti samo zbog toga da bi bili na vlasti. Nužne reforme nisu provedene, obećanja su bila velika i opet su velika i ja sam siguran da tim obećanjima u Hrvatskoj , posebice ovdje u VII. izbornoj jedinici, posebice u Karlovcu, stvarno više nitko ne vjeruje, poručio je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Karlovačka županija na listi ima četvero predstavnika: Karlovčanina Mladena Kuku na 6. mjestu, na 8. Ivonu Petrak iz Duge Rese, te Karlovčanke Katu Ninčević i Klaudiju Mikolčević  koje su na 10. i 11. mjestu.

Foto: Igor Čepurkovski