SDP-ovci poručuju: „Želimo uređenu,normalnu, a ne estradiziranu državu“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Čelnici SDP Karlovačke županije danas su pozvali građane Karlovačke županije da izađu na predsjedničke izbore u prvom krugu 22. prosinca te da svoj glas daju kandidatu SDP-a i ostalih lijevih stranaka Zoranu Milanoviću.  Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković kazao da je izbor između Milanovića te Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore izbor između dvije Hrvatske.

  -Držimo da jedino uz Zorana Milanovića možemo prevazići podjele koje su u ovom društvu aktualne pa i podjele na desnici, kako bi mogli pokrenuti konačno život u ovoj Hrvatskoj dostojan čovjeka. Želim naglasiti odgovornost svakog pojedinca koji u ovom trenutku drži da predsjednički izbori nisu bitni pa će ostati kod kuće. Nije istina. Ovi predsjednički izbori su zapravo jedna velika anketa kakvu mi državu želimo. Želimo li državu koja će biti uređena i međunarodno uvažavana ili želimo državu koja će biti estradizirana na način kako to zamišlja protukandidat Škoro ili državu koja će biti Muppet Show kako to radi aktualna predsjednica. Bitno je naglasiti odgovornost svakog pojedinca da izađe na ove izbore i odluči u kakvoj će sredini i okruženju živjeti, kazao je Vuković.

  Saborski zastupnik SDP-a Damir Mateljan pridružio se stranačkom kolegi također pozvavši građane da izađu na izbore, a što je po njemu vrlo važno u prvom krugu.

  -Do sada su se profilirala tri realna kandidata koji mogu postati predsjednici države. To su dva kandidata HDZ-a i Zoran Milanović. Važno je da se građani ne uvuku u tu bitku za budućnost HDZ-a, jer ovo nije bitka za budućnost HDZ-a, nego za budućnost Hrvatske. Zašto glasati za našeg kandidata? Zašto glasati za Zorana Milanovića? Zoran Milanović je onaj nekorumpirani dio Hrvatske koji traži vlast bez nepotizma, bez korupcije. Upravo iz tog razloga izuzetno je važno u ovom prvom krugu izaći i pokazati da ova zemlja ima koga birati i da ova zemlja bira između desnog i desnijeg HDZ-a i one normalne pristojne Hrvatske.

  Mateljan je dodao da bi upravo žitelji ove županije trebali biti posebno motivirani da izađu na izbore.

  -Ako itko vidi što su desetljeća vlasti HDZ-a učinila onda to vide građani ove županije. Naime, ne postoji institucija, ne postoji kapilarno ništa u ovoj županiji što nije pod čizmom HDZ-a. Ukoliko se građani zavedu i smatraju da ovi izbori možda i nisu važni, upravo situacija ove županije pokazuje da su ovi izbori itekako važni.

  Ocijenio je da u redovima HDZ-a vlada panika zbog, kako je rekao, „realnih mogućnosti da jedan od njihovih kandidata ne uđe u drugi krug“.

  -To je donijelo nešto pozitivno u našoj županiji pa tako je most u Pokupju ipak otvoren u tjednu prije prvog kruga izbora, a ne u onom tjednu prije drugog kruga izbora. Pa smo dakle onom zapadnom dijelu županije građanima ipak uštedjeli nekoliko tjedana normalnije vožnje, zaključio je Mateljan.

  Dragica Malović, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Karlovac  je pak istaknula da su ovi izbori bitka za europsku Hrvatsku i „bitka protiv populstičke Hrvatske“.

  Na novinarsko pitanje zašto Milanović nije bio u Karlovcu, Vuković je odgovorio da je koncepcija kampanje da obiđe prvo ona područja gdje ima veću podršku.

  -Značajno je da Zoran Milanović potvrdi sebe tamo gdje je najjači, a onda ćemo ići u druge dijelove gdje nismo baš dobro prošli. Isto je pitanje zašto npr. Kolinda nije bila u Ogulinu, dodao je predsjednik županijskog SDP-a.

  Na današnjoj konferenciji za novinare bio je najavljen dolazak i ogulinskog gradonačelnika iz redova SDP-a Dalibora Domitrovića, no nije ga bilo. Ivan Vuković je kazao da je razlog nedolaska sjednica ogulinskog Gradskog vijeća.

  Pitanje je bilo i ima li kakvih novih spoznaja do kud je došla policijska istraga o prijetnjama upućenim Domitroviću.

  -Ne bih to htio komentirati. Očito je župan dao zapovijed policiji u Karlovcu da to riješi pa bi možda bilo dobro pitati župana kako se njegov zapovijedi izvršavaju, odgovorio je Vuković, a zaključno je kazao kakva su očekivanja SDP-a od predsjedničkih izbora.

  -Očekujemo pobjedu u drugom krugu. Očekujemo da je hrvatska javnost zasićena estradizacijom koju provode i aktualna predsjednica i budući kandidat desnice koje će profilirati na parlamentarnim izborima koji je zapravo estradni umjetnik. Mi očekujemo da u toj kombinaciji normalna Hrvatska ima normalnog kandidata i da će ga prepoznati. (kb)

  Foto: Igor Čepurkovski