Prvi Karlovački

SDP-ova koalicija predstavila kandidate za karlovačko Gradsko vijeće

Autor: Miloš Milovanović

30.04.2021

Izbori

Lista je sastavljena po načelu pariteta; 10 kandidata je SDP-ovih, sedam Nezavisne liste Davora Petračića, tri HSS-a i jedan Reformista

Koalicija SDP-a, Nezavisne liste Naš Karlovac Davora Petračića, HSS-a i Reformista danas je predstavila listu kandidata za karlovačko Gradsko vijeće. Predstavljanje j održano na Trgu bana Jelačića, a zašto su se odlučili baš za tu lokaciju pojasnila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika i nositeljica liste Dragica Malović.

Ona najbolje simbolizira 16 godina vladavine HDZ-a, dovoljno je osvrnuti se, vidjeti građevine u stanju u kojem jesu, vidjeti pustoš, nedostatak poduzetništva, obrtnika, života u samom centru grada.

Na lokalne izbore karlovački  SDP izlazi sa tri stranke centra, a u proteklom vremenu radili su na okupljanju oporbe, svih centrističkih i socijaldemokratskih snaga.

Ovim putem moram još jednom izraziti naše žaljenje što jedna nova opcija, nama svjetonazorski srodna Možemo! nije prepoznala našu želju i volju te nije uvidjela naše mišljenje da bi ujedinjena oporba najlakše pobijedila na ovim izborima i formirala toliko potrebnu novu vlast u Karlovcu. Bez obzira na sve želim im puno uspjeha i očekujem da ćemo zajedno formirati novu vlast u gradu Karlovcu, istaknula je Malović i nastavila.

Ova predizborna koalicija nastala je na temelju zajedničkih razgovora, usuglašavanja o aktualnim problemima koji muče grad Karlovac i naše građane tijekom 16 godina neprekidne vladavine HDZ-a. Naša lista sastavljena je po načelu pariteta; 10 kandidata je SDP-ovih, sedam Nezavisne liste Davora Petračića, tri HSS-a i jedan Reformista.

SDP-ovi kandidati kratko su se predstavili, a na listi su: Dragica Malović, Ehlimana Planinac, Tomislav Novak, Zoran Brkić, Željka Werner, Krešo Latin, Tomislav Colarić, Viktorija Banić, Sanja Jergović i Dario Janković.

Radi se o mladim ljudima, novim snagama SDP-a koji do sada nisu sudjelovali u izvršnoj vlasti, ljudi koji su radnici, privatni poduzetnici, obrtnici, državni službenici. Riječ je o kandidatima koji imaju želju i viziju promijeniti ovaj grad na bolje, zaustaviti njegovo propadanje i zaostajanje, kandidata koji imaju integritet što je možda najbitnije,  zaključila je Malović.

Što se pak tiče Nezavisne liste Naš Karlovac, osim Davora Petračića kandidati su još: Dražen Cukina, dr. Željko Poka, Marin Stanišić, Ivana Prahić,  Aleksandra Bordelius Jurišić i Ksenija Baranović.

HSS je zastupljen sa tri kandidata Predragom Pavlačićem, Josipom Šoštarićem i Kristinom Požar, dok je Ivica Margarin kandidat Reformista.