Prvi Karlovački

Saša Gale HDZ-ov kandidat za načelnika Krnjaka

Autor: Miloš Milovanović

26.04.2021

Izbori

Svoja znanja, entuzijazam i vještine, odlučio je predati  građanima općine Krnjak, poručila županica

Saša Gale HDZ-ov je kandidat za načelnika Općine Krnjak. Predstavljajući ga županica i kandidatkinja za tu dužnost i u idućem  mandatu Martina Furdek Hajdin je rekla:

Saša Gale je doktor veterinarske znanosti, rođeni Zagrepčanin, obrazovan u Zagrebu i Nizozemskoj te je radio u mnogim državama Europe. Pred 15 godina doselio se u  općinu Krnjak gdje je ranije okrupnio zemljište i otvorio pogone za proizvodnju gljiva, a tim poslom se bavi i danas. Svoja znanja, entuzijazam i vještine, odlučio je predati i građanima općine Krnjak, kandidirajući se za načelnika. Često smo u proteklom mandatu surađivali s gospodinom Galeom, upravo prateći njegove investicije i vodeći računa o potrebama za zapošljavanjem.

Iz programa je Gale izdvojio stambeno zbrinjavanje sugrađana koje još dan danas nije riješeno, posebice mladih. Što se tiče školstva i kulture kaže da bi ukoliko osvoji povjerenje birača za sve učenike osigurano besplatne udžbenike. Osigurao bi stipendije mladima uz obvezu da se po završetku školovanja vrate, potpore za novorođenčad te povećao sredstva za sport i kulturu.

Vezano uz poboljšanje komunalne infrastrukture, posebice u južnom dijelu općine, pod hitno bi trebalo riješiti pitanje javne rasvjete i neasfaltiranih cesta. Tu je i naša stara boljka, a odnosi se na uređenje zajedničkog groblja i izgradnju mrtvačnice, rekao je Gale.

Potporu mu je dala i aktualna zamjenica županice i kandidatkinja za tu dužnost i u idućem mandatu Vesna Hajsan Dolinar.

-Svojim znanjem i vještinama, zasigurno će uspjeti podignuti gospodarstvo kao i turizam te poljoprivredu na području općine Krnjak.

Foto: HDZ Karlovačke županije