Donacija pomogla da se organizira praktična nastava iz domaćinstva

Rotarijanci donirali novac za kuhinju pa ih u Centru na Baniji počastili štrudlom

VIŠE IZ RUBRIKE

  Članovi Rotary kluba Karlovac-Dubovac danas su posjetili Centar za odgoj i obrazovanje na Baniji. Dubovački su rotarijanci u povodu proslave desetljeća rada, kako je rekla bivša predsjednica Jasminka Maslek,  organizirali humanitarnu akciju „Želimo postati samostalni“, a prikupljeni novac dodijelili su Centru.

  Akcija je trajala tri mjeseca. Prikupili smo ukupno 35.000 kuna. U lipnju kada je akcija završena donirali smo ček i zajedno s ravnatelj išli u kupnju elemenata. Kupili smo kompletnu kuhinju za domaćinstvo , kupili smo posuđe, pribor za jelo sve da bi se učenici mogli obrazovati i da bi mogli obaviti praktični rad, rekla je Maslek.

  Ravnatelj Centra Volodymyr Kubinskyy naglasio je da je Centar, u kojem se provodi predškolski odgoj, kao i osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, pionir kada je u pitanju „škola za život“.

  Kod nas se geslo „škola života“, odnosno „škola za život“ već udomaćilo prije nekih sedam do osam godina i mi želimo svakog učenika pripremiti da po završetku obrazovanja u našoj ustanovi bude što samostalniji i da se što više pripremi za svakodnevnicu, rekao je Kubinskyy.

  Dodao je tu puno pomogla donacija Rotary Kluba Karlovac Dubovac, s čijim je novcem u potpunosti opremljena manja kuhinja, koju osnovci koriste za praktični dio nastave domaćinstva te su nabavljeni novi kućanski aparati u praktikumu za srednjoškolce koji se školuju za kuhare, pekare i slastičare.

  U Centru su donatore počastili štrudlom koja su učenici pripremili u novoj kuhinji.

  Novi predsjednik dubovačkih rotarijanaca Ivan Bažant je najavio i nove humanitarne akcije, ali nije otkrio detalje, kada će biti održana i za koga.