Proteklog vikenda zbog alkohola iz prometa isključeno 11 vozača

Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici pojačano su vršili nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa isključili 11 vozača te utvrdili 127 prekršaja nedozvoljene brzine. Ujedno, sankcionirano je 75 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 14 vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđeno je još 115 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 3,13 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 182 km/h.

    U proteklom tjednu na području Ozlja zatečen je vozač star 57 godina koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja, zbog kojeg je unatrag tri godine u jednom slučaju pravomoćno kažnjen, uhićen i priveden na Prekršajni sud u Karlovcu koji mu je pravomoćnim Rješenjem izrekao novčanu kaznu u iznosu od 8000 kuna te zaštitnu mjeru upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

    Nadalje, na području Karlovca zatečen je vozač star 22 godine koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na Prekršajni sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna i zatvorsku kaznu od 60 dana. Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u 17 slučajeva pravomoćno kažnjen za vožnju prije stjecanja prava na upravljanje, jednom za vožnju pod utjecajem alkohola, tri puta za vožnju neregistriranim i neosiguranim vozilom te pet puta za ostale prekršaje iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i ostalih zakona.