Evidentirana tri kaznena djela

Razriješene razbojnička krađa i teška krađa

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Policijski službenici proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i 34-godišnjakom koje se sumnjiči da su 9. listopada na parkiralištu u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu s automobila 48-godišnjaka, sa još jednom nepoznatom osobom za kojom policija i dalje traga, skinuli i odnijeli dijelove te ga, u cilju dovršenja započetog kaznenog djela krađe, napali tupim predmetom.

    Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem kaznenog djela teške krađe utvrđeno je da se već spomenutog 35-godišnjaka sumnjiči da je u razdoblju od 15. srpnja do 19. rujna provalio u proizvodnu halu trgovačkog društva u Slapnom i otuđio strojne alate koji su pronađeni i vraćeni vlasniku.

    Ukupna materijalna šteta nastala ovim djelima veća je od 380.000 kuna, a oboje osumnjičenika predani su pritvorskom nadzorniku i dovedeni na nadležno državno odvjetništvo.