Javite se ako mislite da su vam ugrožena prava ili ste diskriminirani

Pučka pravobraniteljica stiže u Karlovačku županiju, primat će pritužbe građana u Karlovcu, Vojniću i Krnjaku

VIŠE IZ RUBRIKE

    Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima 12. i 13. rujna boravit će u našoj županiji. Terenski rad uključivat će niz sastanaka i susreta s građanima, udrugama i nadležnim tijelima u različitim dijelovima županije, odnosno u Karlovcu, Barilovićima, Vojniću, Krnjaku, Rakovici i Plaškom.

    Tom prilikom, savjetnici pravobraniteljice primat će pritužbe građana u Karlovcu, Vojniću i Krnjaku. Tako će svi koji žive na tom području, a misle da su im ugrožena ili prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, o svojim problemima moći razgovarati sa savjetnicima. To će moći učiniti u srijedu 12. rujna u Karlovcu od 10 do 13 u Gradskoj upravi te u četvrtak 13. rujna u Vojniću od 9.30 do 11.30 u Domu kulture i Krnjaku od 12.30 do 14.30 u općinskoj vijećnici.

    Terenski rad jedan je od načina detaljnijeg upoznavanja s problemima građana na određenom području, a Karlovačka županija deveta je u nizu koje će pravobraniteljica posjetiti. Na temelju tako prikupljenih informacija, nadležnim tijelima upućuje preporuke za podizanje kvalitete života građana, kroz snažniju zaštitu ljudskih prava i borbu protiv diskriminacije. Koliko su ti ciljevi važni za Karlovačku županiju, govore i predviđanja demografa. Prema njima, upravo će u ovoj županiji, uz Šibensko-kninsku, Požeško-slavonsku, Ličko-senjsku i Sisačko-moslavačku, broj stanovnika do 2051. godine pasti za čak 40-60 posto.