Predstavljena metodologija izrade Strategije za razvoj ljudskih potencijala

Prva radionica u projektu „P.s. – pokreni se“

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Aquatici je danas održana sjednica Vijeća za tržište rada Karlovačke županije koja je ujedno i prva radionica u projektu iz Europskog socijalnog fonda „P.s. – pokreni se“.

    -Predstavili smo metodologiju izrade Strategije za razvoj ljudskih potencijala s vremenikom i tvrtku  WYG koja će voditi izradu ove Strategije u okviru projekta. Spomenuta tvrtka je predstavila analizu stanja i nacrt SWOT – analize, kaže pomoćnica direktora Razvojne agencije Karlovačke županije i tajnica Vijeća Marijana Tomičić.

    Dodaje da je projekt počeo u svibnju ove godine i trajat će 27 mjeseci.

    -Tu je nama najvažniji faktor povezivanja i za Strategiju i za deficitarna zanimanja Vijeće za tržište rada koje je zapravo detektiralo na prethodnim sastancima s vladinim, nevladinim i privatnim sektorom da je u našoj Županiji veliki manjak ljudskog kapitala u smislu deficitarnih zanimanja. Također, tu je posredno i  nedovoljno poticajno poduzetničko okruženje. To su ujedno i ključni problemi lokalnog tržišta rada.

    Zaključno o projektu „P.s. – pokreni se“ tajnica Vijeća za tržište rada Karlovačke županije i pomoćnica direktora Razvojne agencije Karlovačke županije Marijana Tomičić kazala je  kako su osmišljene aktivnosti koje će povećati interes učenika za upis u deficitarna zanimanja i za kreiranje poticajnog poduzetničkog okruženja u našoj županiji.