Prvi Karlovački

Protiv su zida na Korani, a za situaciju na Turnju Petračić kaže: Kome da se ispričamo, trolovima koji su napravili još veću štetu?

Autor: Anamarija Radočaj

26.05.2021

Izbori

Kandidat za karlovačkog gradonačelnika Davor Petračić izrazio je svoje nezadovoljstvo gradnjom zida na Korani. Kako kaže, riječ je ružnom zidu koji će ugroziti grad jer će suziti protok rijeke Korane koja se prije mogla izlijevati na zemljište pored Hotela Korane.

-Neshvatljivo mi je da je Vodoprivreda Karlovac dala pozitivne uvjete za izdavanje građevinske dozvole i ne mogu vjerovati da Grad nije imao nikakve uvjete kao stranka u postupku, kaže Petračić.

Petračić navodi i kako stari Hotel Korana nije imao zid te da je funkcionirao besprijekorno. Također, dodao je kako su trenutno svi papir nedostupni oko gradnje zida te da on nije protiv privatnog vlasnika, već protiv građenja nečega što građani ne žele.

 -Moramo uskladiti interese. Tu se mora izgraditi hotel, ali ne zid. Kad preuzmemo vođenje gradom moramo se voditi većinskom voljom građana i dužni smo postupiti tako. Vrednovanje zemljišta je neprocjenjivo. Upravni sud je samo gledao redoslijed izdavanja akata i utvrdio je da su uvjeti zadovoljeni, ali nije ulazio u ispravnost postavljanja, vodoprivredne uvjete. Ova je parcela namijenjena samo za hotelske sadržaje, a ovaj zid to nije. 

Zaslužuju li stanovnici Turnja ispriku od SDP-a i Davora Petračića?

Objava na Facebook stranici SDP-a Karlovac u kojoj se spominje ime i prezime preminulog dječaka na Turnju u kontekstu obilaznice izazvala je nezadovoljstvo i ogorčenost među stanovnicima Turnja. Nakon što su ukazali na neprimjerenost objave, administrator stranice je prvo uklonio ime i prezime dječaka te potom izbrisao cijelu objavu.

-Čovjek koji je pisao tekst i koji je htio ukazati na nebrigu države i vladajuće garniture prema Turnju htio je navesti ime i prezime dječaka zbog kojeg je to pokrenuto. Spominjanje nije kažnjivo i zabranjeno, problem je jedino što se kod nas politika percipira prljavom djelatnošću pa kad se netko spomene onda se smatra da je netko zaprljan. U normalnom društvu ne bi bio problem spominjanje nekoga živog ili mrtvog ako je zbog njega nešto napravljeno. Navikao sam da ljudi na FB-u reagiraju bezveze. Zamolio sam da se objava ukloni jer sam smatrao da moramo odustati od objave. Ja ne znam da ne smijemo spominjati imena, kazao je Petračić.

U šetnjama na Turnju sudjelovali nisu, kao što su pred nekoliko dana bili na Borlinu, a Petračić je Turanjčane koji su ukazali na pogrešku u spomenutoj FB objavi nazvao trolovima.

-To su trolovi koji su napravili još veću štetu. Mi smo skidanjem objave priznali da smo pogriješili. Kome da se ispričamo, trolovima koji su to potencirali? Ta trojica koji se pojavljuju na Facebooku su trolovi. Moja isprika nije uvjetovana, ali u normalnom društvu ne bi trebao biti problem spomenuti bilo koga ako je to ime i prezime uzrokovalo dešavanja. „Vukelićev most“ napravljen je zbog prethodnih smrti na Turnju. Ne znamo kada će obilaznica Turnja biti gotova, nemamo obećanja za to jer nisu otkupljene sve parcele. Zato to nije bila greška.