Niz različitih mišljenja s osnovnom porukom da se što prije pronađe rješenje u suradnji s državom

Prosvjednici o rješenju problema prometa na Turnju

VIŠE IZ RUBRIKE

  Prije i za vrijeme večerašnjeg  mirnog prosvjeda na Turnju u povodu smrtnog stradavanja 10-godišnjeg dječaka, učenika tamošnje osnovne škole razgovarali smo s nekim od sudionika prosvjeda. Najprije jedan od bivših ravnatelja ove škole , gospodin Ante Sabljak.

  -Po mojem mišljenju kao prvi korak trebalo bi smanjiti brzinu na 30 km/h, a onda psotaviti svu moguću i dozvoljenu signalizaciju ; s jedne strane od koranskog mosta, a s druge od Jelaša. Pitanje zaobilaznice neće biti tako brzo riješeno, to je pitanje Republike Hrvatske kao i u još nekim drugim gradovima. Mislim da će ovaj prosvjed ipak rješavanje problema obilaznice, ubrzati.

  Mišljenje gospođe Ivančice Malović je sljedeće.

  -Cesta je već godinama, od kada znam za sebe, definitvno problem. Most i zaobilaznica Turnja bilo bi rješenje prometa u ovom dijelu grada.Ova cesta je jako prometna i u blizini  je škole, vrtića, autobusne stanice. Ljudi koji žive uz DC-1 ne mogu izaći iz dvorišta, ne mogu se uključiti u promet. To je katastrofa.

  Problem prometa prokomentirao je i gospodin Frano Pavlović.

  -Čujte, to se moglo riješiti prije pet-šest godina. Sve se obećava a ništa se konkretno ne radi.

  Gospođa Dubravka Poturica također je sudjelovala na prosvjedu na Turnju.

  -Moje mišljenje je da mi najlakše svalimo krivnju na nekoga drugoga. Jako smo ogorčeni i našli smo se pred zidom. Ako je ta država kriva, onda neke preuzme tu krivnju  i uzme stvar u svoje ruke : Iskreno se nadam da će nešto biti napravljeno već sutra, karikiram, jer je već kasno. To smo već zahtjevali preko škole i preko Vijeća roditelja jako puno puta. Odgovor je bio iz Policijska uprave da smo statistički sigurna cesta- signalizacija, obavijesti, sve je po propisima; znači mi smo dio statistike koji je dobar. Od petka smo dio crne statistike.