Proslava je održana u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Proslava u čast zaštitnice crkvene glazbe svete Cecilije

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sveta Cecilija, zaštitnica crkvene glazbe i crkvenih glazbenika, svečano je proslavljena u četvrtak 22. studenog u Nacionalnom svetištu svetog Josipa zahvalnim misnim slavljem koje je predvodio rektor svetišta monsinjor Antun Sente. Svojim pjevanjem svetu su liturgiju obogatili članovi župnog zbora "Sveti Josip" pod ravnanjem sestre Blandine Rakarić. U prigodnoj homiliji monsinjor Sente tumačeći perikopu o mudrim i ludima djevicama pojasnio je kako su ulje mudrih djevica dobra djela prikupljena tijekom života. Takva dobra djela činila je i sveta Cecilija nadahnuta Kristovim životom i žrtvom.

    -Ne možemo ne primijetiti brojna dobra djela koja čine naši pjevači ponajprije koristeći svoje slobodno vrijeme za probe i lijepo pjevanje u liturgijskim slavljima, kazao je monsinjor Antun Sente.

    Pri kraju misnog slavlja župnik Sente zahvalio je članovima svih župnih zborova koji redovito animiraju nedjeljnu i blagdansku liturgiju, a u Josipovu svetištu i brojna hodočasnička slavlja.

    Nakon misnog slavlja članovi sva tri župna zbora; dječjeg "Josipove pahuljice", zbora mladih "Agape" te mješovitog župnog zbora "Sveti Josip" izveli su nekoliko prikladnih skladbi kojima su razveselili prisutne vjernike. Veliki pljesak na kraju programa tome je dokaz. Nakon prigodnog koncerta za svoje pjevače Župa i Svetište organiziralo je već tradicionalnu svečanu večeru u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta.