Evidentirano sedam kaznenih djela

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Ogulinu i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s lako ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Jučer su u Policijskim postajama Karlovac i Vojnić zaprimljene obavijesti od dvoje građana da su u polju i prilikom čišćenja dvorišta pronašli minsko-eksplozivna sredstva. Utvrđeno je da se radi o ukupno četiri ručne bombe i jednoj raketi koje će biti uništene u sklopu redovnog uništavanja minsko-eksplozivnih sredstava.

    Policija podsjeća građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

    Ujedno, podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija Manje oružja - manje tragedija kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Stoga u svojim domovima ne čuvajte razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. O dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.