Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri  kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i tri  prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški izdvojila je sljedeće.

    Jučer u 17.25 sati na županijskoj cesti u Gornjem Pokupju, grad Ozalj, policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,87 g/kg upravlja 57-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti proslijeđen optužni prijedlog.

    Jučer oko 20.05 sati na lokalnoj cesti u mjestu Blatnica Pokupska, na mostu preko rijeke Kupe, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 29-godišnjak koji se nije kretao sredinom prometne trake, već je u jednom trenutku prešao na suprotnu traku i udario u neregistrirani radni stroj – kombajn kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak. Tom prilikom 29-godišnji vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su opasne po život. Na mjestu događaja očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, a promet je bio u prekidu do 23.30 sati. U cilju utvrđivanja uzroka prometne nesreće, u suradnji s općinskim državnim odvjetništvom, provodi se daljnje kriminalističko istraživanje.