Svima onima koji smatraju da smo „kamilica“, poručujemo da je kamilica blagotvorna, istaknuo Turk

Probudi – najmlađa karlovačka politička stranka predstavila listu za Gradsko vijeće

VIŠE IZ RUBRIKE

  -U Karlovcu postoji određeni broj ljudi koji naš rad i naš pristup smatra 'ajmo reći „kamilicom“; valjda ne idemo dovoljno đonom, ispod pojasa. Ovaj grad je bastion HDZ-a i smatramo da se na mala vrata ulazi u ozbiljniju priču. Ta vrata ćemo nastojati odškrinuti, a svima onima koji smatraju da smo „kamilica“, poručujemo da je kamilica blagotvorna, izjavio je predsjednik najmlađe političke stranke u Karlovcu Probudi, Goran Turk. On je danas predstavio program i nekolicinu kandidata s liste za karlovačko Gradsko vijeće.

  Upitan koliko mandata očekuje u Gradskom vijeću Turk je rekao:

  -Bit ćemo realni i iskreni, zaista ne znamo. Nemamo sredstva da bi provodili ankete, ali se ipak  nadamo i vjerujemo da ćemo osvojiti jedno vijećničko mjesto. Pozivam ljude koji ne izlaze na izbore, ljude koji više ne pronalaze entuzijazma da glasaju za nas. Svatko od nas iz stranke može po vlastitom nahođenju, bez sufliranja iz predsjedništva stranke odlučiti kojeg  će kandidata za gradonačelnika podržati u drugom krugu izbora, ukoliko do njega dođe. Nismo izlazili s kandidatom za gradonačelnika tako da je to slobodna volja svakog simpatizera ili člana stranke Probudi koga bi podržao u drugom krugu.

  Odgovarajući na pitanje hoće li u karlovačkom Gradskom vijeću podržavati stranke ili ideje Turk je kazao:

  -Prvenstveno ideje; dobra ideja od strane od trenutno oporbenih stranaka i dobra i kvalitetna ideja za  grad Karlovac i građane grada Karlovca od trenutno vladajućeg HDZ-a, dobila bi eventualno našu, 'ajmo vjerovat hipotetsku ruku našeg vijećnika ili više vijećnika. Definitivno dobra ideja za grad Karlovac; nas ne opterećuje tko tu ideju gura. Karlovac na prvom mjestu, poručio je Turk.

  Nositelj liste za karlovačko Gradsko vijeće je predsjednik stranke Goran Turk. Lista je na neki način  „paleta“ od studenata i radnika, do onih sa srednjom odnosno visokom  stručnom spremom. Od nekih Karlovčanima poznatijih imena na njoj su  gimnazijski  profesor Antun Milinković, zatim odvjetnik u mirovini Đorđe Stojaković, liječnik Mario Mrgan, profesor Vedran Pavlov, Alen Kristović te svi  koji su od početka „gurali“ Građansku inicijativu ProbudiKA .

  -Mi nismo ni desni, ni lijevi; ni desni, ni lijevi centar. Mi smo tu zaista da probamo koliko je moguće probuditi sve one elemente ovoga grada za kojeg držimo da je izuzetno potentan, izuzetno lijep  i izuzetno je usnuo. Na nama je da ga probudimo, a to je sadržano u našem programu, poručio je Turk.

  Apelirao je na ljude koji ne izlaze na izbore i koji kažu da su isti  HDZ i  SDP – sada postoji alternativa. To je Probudi, doista izvorna karlovačka priča koja nema vertikalu na državnoj razini.