Nagrađeno 47 učenika iz 13 osnovnih i srednjih škola i 31 mentor

Prijem za državne prvake u Karlovačkoj županiji

VIŠE IZ RUBRIKE

  Povodom početka nove školske godine Karlovačka županija odlučila je novčano nagraditi darovite učenike i njihove mentore koji su u prošloj školskoj godini na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo i treće mjesto. Nagrađeno je 47 učenika iz 13 osnovnih i srednjih škola te 31 mentor. U osam osnovnih škola nagrađeno je 15 učenika i 9 mentora, a u šest srednjih škola 32 učenika i 22 mentora.

  Ukupno za učenike i mentore osnovnih škola novčane nagrade iznose 12 tisuća i sedamsto kuna, a za srednje škole 32 tisuće i devetsto kuna. Isto tako da bi na neki način nagradili trud, rad i zalaganje kako učenika tako i nastavnika i profesora koji izvan zadane školske satnice rade s njima, Županija je osigurala i individualne novčane nagrade.

  Svečani prijem za učenike, njihove mentore i ravnatelje škola održan je u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić kojemu su prisustvovali župan Damir Jelić sa suradnicima, koji se skupu obratio prigodnim riječima.

  Među ostalim je naglasio da ove nagrade i nisu neki novac, one su više znak pažnje kojima na neki način poručujemo da naša Županija zna za vas, zna koliko se trudite i koliko radite i izvan vašeg obaveznog školskog rasporeda, zajedno s vašim mentorima ali i roditeljima, rekao je Jelić.

  - Mi ćemo vas pratiti koliko možemo, obećao je župan. Drago mi je što početak školske godine možemo početi na ovakav način, da ga u zajedništvu slavimo.

  Župan Jelić na kraju je svima zaželio sreću i uspješan rad u novoj školskoj godini.

  U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Karlovac, Stjepan Magdić, dobitnik 1. nagrade na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, i Alma Planinc i prof. Nikica Marčetić, dobitnica 2. nagrade na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, a u ime svih nagrađenih zahvalio se Filip Havaš učenik sedmog razreda OŠ Draganići.