Jelić: Naš prvi strateški cilj jest otvaranje ili čuvanje radnih mjesta u funkciji demografije

Preko pola milijuna kuna za subvencije kamate na kredite

VIŠE IZ RUBRIKE

  Potpisivanje Ugovora i predstavljanje nove kreditne linije za razvoj poljoprivrede na području Karlovačke županije održano je danas u Uredu župana. Ugovore o poslovnoj suradnji na realizaciji Programa kreditiranja poljoprivrede, ribarstva i akvakulture sa subvencioniranom kamatom na području Karlovačke županije potpisali su župan Damir Jelić i predstavnici četiri poslovne banke: Erste & Steiermarkische,  Privredne, Karlovačke i Raiffeisen banke.

  -Radi se o subvencijama kamata na poljoprivredne kredite, a to je ustvari dio naših programa potpora u poljoprivredi Karlovačke županije i sa zadovoljstvom mogu istaknuti da smo ove godine uveli određene novosti u tom programu. Od ove godine smo uspjeli s predstavnicima četiri banke ostvariti bolje uvjete kreditiranja za naše poduzetnike i samim time uz isti iznos proračunskih sredstava, moći ćemo popratiti veći broj kredita, što nam je svakako cilj. Ove godine smo za namjenu subvencije kamate na kredite osigurali preko pola milijuna kuna, s time da Karlovačka županija sufinancira dvije trećine kamatne stope za poljoprivrednike i na taj način efektivna kamatna stopa za naše poljoprivrednike je, bez obzira na odabir banke, ispod dva postotna poena, kaže županijski pročelnik za gospodarstvo Željko Fanjak.

  Podsjetio je da su protekle godine realizirana četiri kredita, a o interesu ove godine je rekao.

  -Ove godine interes je puno veći i imamo već dosta upita od strane poljoprivrednika s terena te očekujemo da će se ova sredstva namjenski utrošiti za razvoj poljoprivrede i ruralnih krajeva. Krediti su od 40 tisuća do milijun i pol kuna. Pozivam sve poljoprivrednike da se obrate našim stručnim službama u Upravnom odjelu za gospodarstvo.

  Ovo je hvalevrijedna akcija jer je usmjerena na one koji su u potrebi  i stvaraju neko dobro, kaže župan Damir Jelić i dodaje.

  -Naš prvi strateški cilj jest otvaranje ili čuvanje radnih mjesta u funkciji demografije. Najranjiviji prostor su upravo ruralni prostori Karlovačke županije, tako da ovi svi oblici poticaja i naše zajedništvo upravo je usmjereno u taj prostor, ali ne isključivo. Vjerujemo da svaki poticaj može učiniti jedno malo čudo, a to je upravo jedno novo radno mjesto koje je usmjereno prema žiteljima Karlovačke županije,poručio je župan Jelić.