Predstavnici HDZ-a Karlovačke županije pozivaju birače Miroslava Škore da u drugom krugu daju svoj glas Kolindi Grabar-Kitarović

VIŠE IZ RUBRIKE

  Predstavnici HDZ-a Karlovačke županije i grada Karlovca osvrnuli su se danas na izborne rezultate i  pozvali birače Miroslava Škore da u drugom krugu predsjedničkih izbora 05. siječnja daju svoj glas Kolindi Grabar-Kitarović

  -Naša je pobjeda u 75 posto jedinica u Karlovačkoj županiji i pobijedili smo za pet posto što je obećavajući rezultat s obzirom na bliskost Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore u mnogim stavovima. To je ujedno i otvoreni poziv 05. siječnja za sve one koji su podržali listu Miroslava Škore da se pridruže onoj viziji Kolinde Grabar-Kitarović koja je poprilično bliska i Miroslavu Škori, istaknuo je Jelić. Ovako velika izlaznost, četvrta u Hrvatskoj u našoj županiji je nešto što nas krasi i izraz je želje našeg naroda u srcu Hrvatske da sudjeluje u onom što je demokracija, a ona jesu izbori. Naše očekivanje je kontinuitet Kolinde Grabar-Kitarović i s puno optimizma ovo je otvoreni poziv svima da se pridružimo i ponizno nastavimo služiti jedinoj nam domovini Hrvatskoj, naglasio je između ostalog predsjednik županijskog HDZ-a Damir Jelić.

  Rekao je i kako ovakav izborni rezultat u gradu Karlovcu za HDZ nije bio nikad bolji.

  Saborska zastupnica i predsjednica karlovačkog HDZ-a, Marija Jelkovac naglasila je kako je grad Karlovac tradicionalno dobar po izlaznosti, te smo jučer bili treći grad kao županijsko sjedište po izlaznosti u Hrvatskoj.

  -Mi u gradu Karlovcu zadovoljni smo rezultatom, ovo je prvo poluvrijeme, utakmicu igramo do zadnje minute i vjerujem u pobjedu naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović u drugom krugu. Vjerujem da će u drugom krugu naša kandidatkinja ostvariti onaj rezultat koji očekujemo s obzirom da smo u prvom krugu ipak imali disperziju glasova između Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore, istaknula je Jelkovac, te također pozvala sve one birače koji su u prvom krugu dali glas Škori, da im se pridruže u drugom krugu i glasaju za kandidata koji je bliži njihovom političkom opredjeljenju, a to je, kako je naglasila, zasigurno Kolinda Grabar-Kitarović.

  Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odaziva građana i rezultata koje je polučila njihova kandidatkinja, te čestitala i svim ostalim  kandidatima na njihovim rezultatima.

  -Nije iznenađujući ovaj rezultat, očekivali smo svakako drugi krug, jer je Kolinda Grabar-Kitarović zajedno s Miroslavom Škorom na neki način predstavljala onaj dio biračkog tijela desnog centra i desnice, dok je Zoran Milanović u tom smislu imao jednu komotniju situaciju, kazala je Murganić.

  Pozivajući sve birače Miroslava Škore da svoj glas daju njihovoj kandidatkinji poručila je da ne trebaju imati dileme u smislu domoljublja, poštivanje kulturne baštine i tradicije našeg naroda, opredjeljenja prema obiteljskim vrednotama, odnosno svega onog što je bilo vidljivo i iz programa Miroslava Škore.

  Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Slunja, Jure Katić rekao je kako su u gradu Slunju, te Rakovici, Cetingradu relativno zadovoljni izbornim rezultatima, te kako nije bilo nekih odstupanja. Izlaznost u Slunju, Cetingradu i Rakovici bila je oko 45 posto, a toliki je bio i postotak glasova za Kolindu Grabar-Kitarović.

  -SDP kod nas tradicionalno dobiva od 18 do 20 posto, a tako je bilo i ovaj put, a 20 do 23 posto bilo je onih koji su glasali za druge opcije, kazao je Katić.

  Predsjednik ozaljskog HDZ-a, Stjepan Basar rekao je kako se u Ozlju, Kamanju, Ribniku i Žakanju izlaznost kretala između visokih 55 do 63 posto i gdje je Kolinda Grabar.Kitarović osvojila najveći broj glasova.

   

  Jadranka Golubić, predsjednica dugoreškog HDZ-a također je izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima kako za grad Dugu Resu, tako i za općine Barilović, Bosiljevo, Generalski Stol i Netretić s obzirom da je njihova kandidatkinja ostvarila najveći broj glasova, a ukupna izlaznost bila je i u općinama i u gradu od 49 do 55 posto.

  Predsjednik ogulinskog HDZ-a, Tomislav Lipošćak naglasio je kako je u Ogulinu i okolnim općinskim organizacijama kao što su Josipdol, Saborski, Tounj i Plaški Kolinda Grabar-Kitarović također uvjerljivo pobijedila.

  -Pred nama je drugi krug izbora i nadam se da ćemo i za dva tjedna imati razloga za zadovoljstvo, da ćemo skupiti glave i da ćemo zajedno s našim prijateljima kojima možda u prvom krugu nije prvi izbor bila HDZ-ova kandidatkinja, da će se prepoznati kroz njezin program i smjernice programa, te da nećemo dozvoliti povratak najneuspješnijeg premijera u hrvatskoj povijesti, čovjeka koji nas želi podijeliti na nas i vas, odnosno kako on to kaže mi ili oni. Ponovno na birališta izlazimo 05. siječnja i biramo Hrvatsku rasta, Hrvatsku razvoja, biramo Kolindu Grabar-Kitarović, poručio je Lipošćak.

  Predstavnici HDZ-a Karlovačke županije i grada Karlovca zahvalili su svim stožerima, promatračima, svima koji su sudjelovali u izborima kao i svim biračima koji su izašli na jučerašnje izbore i glasali za Kolindu Grabar-Kitarović. Ujedno su pozvali birače da u što većem broju izađu 05. siječnja na drugi krug izbora i podrže njihovu kandidatkinju. (sl)