Učenici vrlo uspješno odradili praksu u Hostelu Karlovac u Selcu

Praksa učenika karlovačkih srednjih škola u Selcu pun pogodak

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zahvaljujući Gradu Karlovcu, Ekonomsko-turističkoj školi i Trgovačko-ugostiteljskoj školi iz Karlovcu, ove sezone ponovno je pokrenut pilot projekt prakse karlovačkih učenika u Hostelu Karlovac u Selcu. I to se pokazalo kao pun pogodak. Petnaest učenika iz Ekonomsko-turističke škole i troje kuhara iz Trgovačko-ugostiteljske škole odradili su svoju obvezatnu praksu u trajanju od 158 sati u popularnom karlovačkom odmaralištu i tako stekli prvo pravo iskustvo u realnom sektoru poslovanja.

  Svoje zadovoljstvo uspješno odrađenim projektom nisu krili niti ravnatelji Lidija Mikšić i Damir Pleša, zajedno sa direktorom Dariom Smojverom inicijatori ove ideje.

  -U početku je bila samo dobra namjera i na kraju ispalo je bolje nego što smo očekivali. Karlovački srednjoškolci bili su nam od velike pomoći naročitu u srcu sezone kada smo kuhali i preko 700 obroka dnevno. Koliko su pojedinci bili dobri i koliko se i njima dopalo ovdje kod nas najbolje govori podatak da smo neke od njih zadržali i nakon odrađene obavezne prakse, rekao je Dario Smojver.

  Neki od tih koji su zadržani i nakon prakse bili su Dominik Fudurić, Matea Fok i Petra Krvarić.

  -Ovdje smo jako puno naučili i imali priliku sami pokazati se koliko znamo i možemo. Prema nama svi su bili više nego dobri i ovakvu praksu još nisam nigdje imao, rekao je Dominik Fudurić od kojeg su se zaposlenici hostela na kraju sezone teško oprostili.

  Ništa manje vrijedne i sposobne nisu bile niti dvije spomenute djevojke koje su rado napomenule da bi i slijedeće godine rado bile na raspolaganju u kako kažu najdražem okupljalištu Karlovčana na morskoj obali. Inače, zbog pozitivnih iskustva za slijedeću godinu upiti za obavljanje stručne prakse su već sada višestruko veći.

  -Ove godine za sve učenike osigurali smo besplatan prijevoz, hranu i smještaj i određenu novčanu nagradu sukladnu njihovom angažmanu i učinku, a najboljima među njima ponudili smo đačke ugovore do kraja sezone. S tom praksom nastavit ćemo i do godine. Učenici koji s uspjehom savladaju praksu u našem hostelu spremni su za tržište rada, smatra direktor Dario Smojver.