Posljednji put Dinamo je dočekao 'euro-proljeće' 1970. godine

Povijesna utakmica Dinama za europsko proljeće

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nogometaši Dinama u utakmici 4. kola skupine D Europske lige protiv Spartaka iz Trnave imaju priliku osigurati plasman u drugi krug natjecanja kojeg Modri čekaju već 48 godina.

    Posljednji put Dinamo je dočekao 'euro-proljeće' 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 3:1, a potom u Gelsenkirchenu sa 1:0 i otad Dinamo čeka 'proljeće'.

    Napomenuo sam da povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao. Ne bi si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici, uvijek postoji pritisak, sami si ga stvaramo i sutra ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili, poručio je trener Nenad Bjelica za HRT uoči utakmice za povijest.

    Nakon tri kola Dinamo vodi na ljestvici s devet bodova, Fenerbahče je drugi sa četiri boda, Spartak na trećem mjestu ima tri boda, a na začelju je Anderlecht s jednim bodom. Modri bi s tri boda i matematički osigurali plasman u sljedeću fazu natjecanja.

    Na Maksimiru se očekuje oko 20 tisuća ljudi jer su karte rasprodane još u subotu.