Pokrivat će sve sfere života - školstvo, medicinu, socijalu, prehranu i odijevanje.....

POTROŠAČICA - udruga koja će se fokusirati na specifičnu žensku životnu problematiku

VIŠE IZ RUBRIKE

    -U Hrvatskoj, EU i svijetu ne postoji nijedna udruga za zaštitu potrošača žena, te smatramo da je osnivanje „Udruge za zaštitu potrošačica“ veliki korak naprijed u zaštiti ženskih prava, kao generalnog oblika zaštite ljudskih prava, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare prilikom predstavljanja udruge, Ana Smoljak predsjednica Društva POTROŠAČICA. Udruga je osnovana sredinom godine, a u registar udruga upisana je u rujnu.

    - Osnovni cilj je stvoriti odgovoran odnos trgovaca, proizvođača i davatelja usluga prema potrošačicama kao najvažnijem faktoru na tržištu od čije podrške ovisi i prodaja nekog proizvoda. Djelujemo na nizu područja, a najbitnije nam je pravo na informiranje i educiranje potrošačica. Stoga pozivam građanke Karlovca i Karlovačke županije da nas podrže i da se uključe u naš rad. Za to je potrebno popuniti pristupnicu i platiti godišnju članarinu u iznosu od 50 kuna godišnje.

    Marija Perušić, dopredsjednica Udruga za zaštitu Potrošačica Hrvatske, među ostalim je rekla da će fokus djelovanja udruge biti puno širi.

    -Naše prvo predstavljanje javnosti bilo je u rujnu ove godine na Sajmu udruga u Karlovcu, gdje smo predstavile naš budući rad koji će se temeljiti prvenstveno na poštovanju ljudskih prava. Naše djelovanje pokrivat će sve sfere života, kao što je na primjer školstvo, medicina, socijala, prehrana, odijevanje i uopće zaštita ljudskih prava na svim razinama. Prilikom predstavljanja našeg Društva, žene su nam prilazile i davale veliku podršku, jer kako kažu, upravo nam je potrebna jedna takva udruga koja će se fokusirati na specifičnu žensku životnu problematiku. Problema u našem društvu ima puno bez obzira jeste li žena ili muškarac pa samim tim naš glavni posao bit će temeljen na edukaciji kojom ćemo malo pomalo djelovati na svijest ljudi kako bi ih osnažili i kako bi im približili znanja o pravima i zaštiti potrošača.  

    Više informacija o udruzi POTROŠAČICA, koje djeluje na adresi Kneza Branimira 15 u Grabriku, može se pronaći na njihovoj web stranici.