Jelić: Na ovakav način, kroz Razvojni fond, novac se nikada nije dijelio

Potpisani ugovori o raspodjeli pet milijuna kuna iz Razvojnog fonda KA-županije

VIŠE IZ RUBRIKE

  Župan Damir Jelić danas je s 20 gradonačelnika i načelnika potpisao ugovore o dodjeli sredstava iza Razvojnog fonda karlovačke županije. Putem Fonda bit će dodijeljeno 5 milijuna i 61 tisuća kuna, čime će se sufinancirati projekti jedinca lokalne samouprave koje su one kandidirale. Najviše, po 405 tisuća kuna, dobile su općine Rakovica, Barilović i Lasinja.

  -Sada pišemo povijest Karlovačke županije, kao povijesne osobe. Naravno, to zvuči šaljivo i ne bi trebalo utjecati na naš ego da smo nešto bitni; nismo uopće bitni. Međutim, činjenica je da se novac na ovakav način kroz Razvojni fond nikada nije niti dijelio. Ne moram niti govoriti da je Karlovačka županija mogla uzeti par projekata za vas i ništa ni podijeliti, ali odlučili smo ići ovim putem. Uvjeren sam da ćete novac znati dobro uložiti, kazao je između ostalog na potpisivanju ugovora župan Jelić.

  Najavio je da će sredstva iz Fonda za 2020. godinu biti akumulirana za Centar na Babinoj gori te pozvao one jedinice lokalne samouprave koje imaju međusobne prijepore da ih što prije riješe. U protivnom neće moći pristupiti Razvojnom fondu.

  Dodijeljeni novac će zasigurno biti od koristi i zatvorit će dio financijske konstrukcije, konstatira karlovački gradonačelnik Damir Mandić i ističe.

  -Mislim da je ovo jedan praktičan, materijalan i vidljiv način da svi zajedno razvijajući svoje projekte ipak razvijamo našu zajedničku svijest da Karlovačka županija ima jedan potencijal pozicioniranja i puno šire. Ono što je također činjenica, od svih nas će tražiti puno više posla, pogotovo kod razvojnih projekta koji osiguravaju kvalitetu življenja.

  Za izgradnju prometno ulične mreže u Turističko sportskom centru Korana  u Donjem Velemeriću , Općina Barilović je dobila 405 tisuća kuna.

  -Nalazi se na površini od 13 hektara i rezultat je dugogodišnjeg rada i pripreme tehničko projektne dokumentacije. Naravno, da smo u svemu imali potporu Karlovačke županije, čak smo mijenjali i granice općine Barilović i grada Karlovca tako da bi centar bio na onoj površini na kojoj treba biti. Planiramo da bi taj projekt zaživio u narednih dvije do tri godine sa svim sadržajima koje planiramo,izjavio je nakon potpisivanja ugovora načelnik općine Dražen Peraković.