Prvi Karlovački

Potpisan koalicijski sporazum HDZ-a i HSLS-a

Autor: Miloš Milovanović

27.04.2021

Izbori

HSLS će na listi za karlovačko Gradsko vijeće dobiti jedno mjesto, a isto tako i na listi za Županijsku skupštinu

Predsjednici gradskih i županijskih organizacija HDZ-a i HSLS-a Mirna Špehar i Dragutin Belavić te Damir Mandić i Nada Murganić danas su potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku  na predstojeće lokalne izbore. Prije potpisivanja predsjednica karlovačkog HSLS-a Mirna Špehar je izjavila:

-Svih prethodnih godina smo korektno surađivali. Započeti su mnogi projekti, mnogi su završeni, pa samim time i nastavljamo daljnju suradnju te se nadam da će ona biti u istom tonu kakva je bila i do  sada.

Predsjednik karlovačkog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika u idućem mandatu Damir Mandić najprije je zahvalio dosadašnjoj vijećnici HSLS u Gradskom vijeću Mariji Pavičić te nastavio:

Vezano uz ovaj sporazum, naglašavam da smo se vrlo brzo usuglasili oko područja na kojima ćemo zajednički raditi. To su gospodarstvo, demografija, društveno -socijalna osjetljivost, pametni i zeleni grad i Zvijezda. Ova podrška HSLS-a zaista je jedna garancija plodne suradnje. Naša lista na neki način šalje poruku i gospodarstvenicima i slika je svega onoga što Karlovac treba, ali i onoga što Karlovac jest. Uvjeren sam da ćemo u narednom mandatu zajedno imati mogućnost služiti našim građanima.

Razloge zašto HSLS ide u koaliciju s HDZ-om obrazložio je predsjednik županijskog HSLS-a Dragutin Belavić.

Prvi razlog  je da su nam kampanje kompatibilne i da nam se programi preklapaju. Drugi je taj što smo u koaliciji i na državnoj razini gdje držimo većinu u Saboru. Treći, pak,  razlog je taj što i u ostalim županijama poput Sisačko moslavačke ,Grada Zagreba, Bjelovarsko bilogorske županije i Varaždinske županije HSLS izlazi na izbore u koaliciji s HDZ-om.

Vjeruje da će zajedno na županijskoj razini ostvariti dobar rezultat. HDZ-ove kandidatkinje  za županicu i njenu zamjenicu opisao je jednom riječju  – kompetentnost.

Prije potpisivanja sporazuma predsjednica županijskog HDZ-a Nada Murganić je poručila:

Želim da ovoj kampanji kao i uvijek priđemo zajednički odgovorno i savjesno. Očekujemo dobre rezultate, za županicu i zamjenicu već u prvom krugu. U sljedećem mandatu veselim se dobroj suradnji, a svakako i realizaciji svih zacrtanih ciljeva na dobrobit građana naše županije.

Na potpisivanju koalicijskog sporazuma bila je i aktualna županica i kandidatkinja za tu dužnost u idućem mandatu Martina Furdek Hajdin.

Iza nas je dugi niz godina plodonosne suradnje, korektnih odnosa, ali i rezultata postignutih zajedničkim radom. Ono što nas veže je zaista jedan korektan odnos te isti ciljevi i isti naglasci, a to su ljudi Karlovačke županije; kako žive, uvjeti u kojima žive, u kojima se rađaju i u kojima odrastaju i naravno u kojima rade. Svemu je zajednički cilj demografski stabilitet i oporavak naše županije.

Inače, od 21 mjesta na listi za karlovačko Gradsko vijeće, na 19. mjestu je kandidatkinja HSLS-a Mirna Špehar, a na listi za županijsku skupštinu HSLS-ov kandidat Dragutin Belavić  je na 20. mjestu. Potpisivanju sporazuma nazočile su saborske zastupnice Marija Jelkovac i Maja Grba Bujević.