„Pinkec“ organizirao obilježavanje obljetnice vjenčanja Ane Katarine i Petra Zrinskog

Posavac: Zrinski su samo jedan segment koji nas povezuje

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zavičajno društvo Međimuraca Karlovačke županije „Pinklec“  danas organizira obilježavanje obljetnice vjenčanja Ane Katarine i Petra Zrinskog. Manifestacija je službeno počela otvorenjem  u Gradskom muzeju , a potom je uslijedio Sat povijesti također u prostoru Muzeja. Potom je na Starom gradu Dubovcu, župan Međimurske županije Matija Posavac otvorio  izložbu slika Međuimurke koja je skoro cijeli radni vijek provela u Karlovcu, Ane Aras.

    -Drago mi je da postoje brojana zavičajna društva Međimuraca i u Hrvatskoj i u svijetu. No, malo ljudi zna da imamo jednu takvu udrugu koja je tako dobro organizirana kao ova u Karlovcu. Mislim da je gospodin Tomašić najviše na cesti i da Hrvatske autoceste imaju najviše koristi od njega jer je malo kod nas, a malo u Karlovcu. I to je zapravo i budućnost povezivanja, promocije, bogatstva kulture, povijesti i identiteta jedne regije; i Međimurja u Karlovcu i Karlovca u Međimurju i to moramo iskoristiti. Zrinski su samo jedan segment koji nas povezuje.

    Otvorenju izložbe prisustvovao je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

    -Karlovac sebe posljednjih godina pokušava predstaviti u zemlji i svijetu kao Grad susreta. Stoga se moramo i potruditi da svi vi više puta prođete kroz Karlovac. Jedna od dobrih inicijativa i aktivnosti je svakako i ova što gospodin Tomašić već godinama radi u Karlovcu i s te strane mu zahvaljujem. Moramo biti iskreni, ovakve aktivnosti počivaju na entuzijazmu i radu jedne osobe koja onda uspijeva oko sebe okupiti druge i ovo je jedno jako vrijedno  događanje.

    U poslijepodnevnom dijelu programa u atriju Starog grada bit će natjecanje u kuhanju bograča kao i smotra KUD-ova, a za 17 sati najavljeno je proglašenje pobjednika natjecanja u kuhanju bograča i "Večera sa Zrinskima".