Simulacija razgovora za posao

Počinje novi ciklus radionica za mlade nezaposlene

VIŠE IZ RUBRIKE

  Udruga Carpe Diem uspješno je završila drugi ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

  - Posljednja tri tjedna družili smo se i intenzivno radili s korisnicima te smo ih kroz radionice uspješno osnažili, ali i motivirali. Svakodnevno smo prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. Osim grupnih radionica, proveli smo i individualno savjetovanje u kojem smo imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine.

  Tijekom individualnih razgovora snimani su i videoživotopisi kako bi ih postavili na online platformu za poslodavce koji su suradnici na projektu.

  -Kao poslodavac koji vodi simulaciju razgovora za posao, ovaj put nam se pridružio Hrvatski Radio Karlovac. Za naše medijske tehničare simulaciju za razgovor su pripremili Anamarija Radočaj, zamjenica glavnog urednika i Miroslav Stojaković, glazbeni urednik. Međutim, imali smo još jednog voditelja simulacije razgovora za posao. U ovom ciklusu nam se pridružio i bivši polaznik projekta Job Club for Youth, preteče ovog projekta Ivica Rak. Zahvaljujemo svima koji su nam izašli u susret i osigurali našim korisnicima kvalitetno iskustvo razgovora za posao. 

  Novi ciklus radionica počinje već 5. studenoga u Dugoj Resi, a odvijat će se još i u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi, Vojniću i Slunju.

  Za sve upite i informacije posjetite Facebook ili Instagram stranicu „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.