Dvije škole iz Karlovačke županije uključene u novi eksperimentalni program

Počinje nova školska godina

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sutra počinje nova 2018./2019. školska godina. U Karlovačkoj županiji to znači da će u ukupno 528 odjeljenja u osnovnim školama nakon ljetnih praznika sutra u školske klupe sjesti 8391 učenik.

    U 13 srednjih škola na području Karlovačke županije, u 217 razrednih odjeljenja sutra će u školske klupe sjesti 3 995 srednjoškolaca. Dvije škole iz Karlovačke županije od ove školske godine bit će uključene u novi eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja, „Škola za život“, a to su OŠ Barilović i Prva osnovna škola Ogulin.

    Njihove učenike očekuje jako puno noviteta u nastavi, radit će po eksperimentalnom programu nove kurikularne reforme čiji je naglasak na rasterećenju učenika i informatizaciji, za što su već dobili potrebnu informatičku opremu. Županijska pročelnica za školstvo Marija Medić svim učenicima, a posebno prvašićima zaželjela je sretnu i uspješnu ovu školsku godinu, sa željom da imaju puno dobrih ocjena, njihovim nastavnicima i profesorima puno kvalitetnog i uspješnog radna, a roditeljima, želi puno strpljenja i živaca u novoj školskoj godini.