Otvorenje u ponedjeljak točno u podne ispred Zorin doma

Počinje Dječji tjedan prepun obrazovnog sadržaja, smijeha, pjesme i plesa

VIŠE IZ RUBRIKE

  Lijep sunčani dan prepun osmijeha najbolja je najava za radost, mladost i ljubav u jedanaestom Dječjem tjednu koji počinje u ponedjeljak 1. listopada na Međunarodni dan djeteta. Male Karlovčane očekuje izuzetno bogat program, a što je ljepše nego početi Dječji tjedan pjesmom.

  -Ponedjeljak je jedan on najljepših trenutaka Dječjeg tjedna kada zbor od 500-tinjak učenika i vrtićkih skupina pjeva na otvorenju koje je uvijek točno u podne ispred Zorin doma. To je jedan od onih trenutaka kada je Karlovac glazbeni grad i nastojimo njegovati zborsko pjevanje od malih nogu. Imamo respektabilni program od desetak pjesama koje uvijek možemo i ponoviti tako da će biti pravi koncert,istaknula je koordinatorica programa i ravnateljica Osnovne škole Švarča, Andreja Željković.

  Trajni su ciljevi Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, pokrenuti nove akcije, poticati volonterski rad i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice te organizirati prigodne igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti. U skladu s ovim posljednjim, pripremljenje su predstave, druženja i radionice.

  -Izdvojila bih poruke djece odraslima koje su jako važne. Svaka će škola po pet različitih poruka napisati na straničnicima te ćemo to donijeti gradonačelniku u srijedu u 10 sati. Djeca će već tradicionalno moći izreći svoje mišljenje, prijedloge, želje, što bi promijenili ili možda pohvalili u Karlovcu, rekla je predsjednica Društva Naša djeca Karlovac, Renata Sumina.

  Umjesto tradicionalne sjednice Dječjeg gradskog vijeća, djeca će se 2. listopada u 13 sati okupiti na igralištu u Modrušanovom parku. U suradnji s tvrtkom Zelenilo i Gradom Karlovcem, na igralište će doći predstvanici Grada i članovi Dječjeg vijeća zajedno s gradonačelnikom te će obnavljati, uljepšavati park. Inicijativu, ali i cjelokupni radi Društva Naša djeca pohvalila je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti, Draženka Sila Ljubenko.

  -Grad Karlovac ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece, ali nije dovoljno imati titulu. Puno toga treba dalje odraditi. Sakodnevno treba raditi na programima koji su usmjereni djeci i mladima, a to i činimo u suradnji sa svojim udrugama, dodala je pročelnica.

  Dječji tjedan obilježava se i u Ozlju, a više o programu možete pronaći na ovdje.