Kroz četiri dana provođenja proći će 100-njak sudionika

Počeo ovogodišnji „Impact Academy“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Konferencija u sklopu projekta „Impact Academy“ kojega već drugu godinu zaredom provodi Udruga za konkurentnost i proaktivno djelovanje mladih „Kompas“, počela je danas u velikoj gradskoj vijećnici.

    O konferenciji je više rekao Renato Bukovac, predsjednik Udruge Kompas.

    -Konferencija je prije svega namijenjena savjetima mladih, a od ove godine smo proširili program i na srednjoškolce i studente. Veliki novitet je konferencijski program za srednjoškolce, jer nam je jako važno da nam oni kažu koje su njihove potrebe i želje u lokalnoj sredini. Teme koje ćemo obrađivati su politike za mlade, aktivno građanstvo i aktivna participacija mladih u društvu. Želimo ih potaknuti da nam oni kažu svoje mišljenje bilo da je to vezano uz kulturu, sport, zapošljavanje, stambeno osamostaljivanje ili bilo koje druge teme koje su goruće i koje su trenutno od velikog interesa za njih same, istaknuo je Bukovac, dodavši kako će puno raditi kroz radionice, te kroz interaktivne sadržaje i predavanja „kako bi se što više čuo njihov glas“.

    Kroz projekt vrijedan 110 tisuća kuna koji se između ostalog financira i iz programa Erasmus +, tijekom četiri dana provođenja proći će 100-njak sudionika iz svih karlovačkih srednjih škola, iz svih srednjih škola s područja Karlovačke županije, te iz Savjeta mladih iz cijele Hrvatske.

    Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom, odnosno Savjetima mladih Grada i Županije, a ukupno traje šest mjeseci.