Ovogodišnji moto "Ljubav djeci prije svega"

Počeo Dječji tjedan

VIŠE IZ RUBRIKE

    „Ljubav djeci prije svega“, moto je Dječjeg tjedna čije je obilježavanje počelo danas točno u podne na prostoru ispred Gradskog kazališta Zorin dom. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija koja uključuje brojana događanja posvećena djeci, uvijek se održava početkom listopada, traje sedam dana, a ovogodišnji počinje baš na Međunarodni dan djeteta, 1. listopada. Službeno obilježavanje Dječjeg tjedna u Karlovcu počelo je zborskom pjesmom kada je zbor od oko 500-tinjak učenika i vrtićanaca zapjevalo popularne dječje pjesme. Gradska pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila – Ljubenko podsjetila je zašto Karlovac ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece.

    Počinje tjedan u kojem će biti sigurna sam puno radosti, ljubavi, druženja. Naš grad to već svi znaju puno ulaže u rad i razvoj djece, a to ćemo pokazati i tijekom ovog Dječjeg tjedna kroz aktivno uključivanje naših gradskih tvrtki i institucija u kojima će se održavati brojne likovne i edukativne radionice te predstave.  

    Tijekom tjedna najmlađe Karlovčane očekuje bogat program na nekoliko lokacija u gradu, pa će tako u Zorin domu biti odigrano nekoliko predstava, u Knjižnici Ivan Goran Kovačić najmlađe očekuju edukativno-likovne radionice i pričaonice. Gradski muzej Karlovac za djecu i mlade osmislio je poučnu društvenu igru o povijesti plovidbe „Periplus“, autorice Ivane Vučinović iz Šibenika. Kako „Ljubav djeci prije svega“ najviše treba dok su bolesna, za male pacijente karlovačke Opće bolnice danas i u četvrtak čitat će se basne, a slatkovodni akvarij Aquatika u obilježavanje Dječjeg tjedna uključio se je organiziranjem likovnih i akvarijskih radionica.