Nezavisni vijećnik smatra da time Grad želi nadoknaditi stagnaciju prihoda od poreza

Petračić o povećanju komunalne naknade - HDZ nas opet brsti...i to za 25 posto !!!

VIŠE IZ RUBRIKE

  Gradski vijećnik Nezavisne liste Naš Karlovac Davor Petračić u priopćenju je komentirao prijedlog povećanja cijene komunalne naknade, što je jedna od točaka dnevnog reda na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća.

  U utorak 27.studenog biti će održana sjednica Gradskog vijeća gdje će većina u Vijeću HDZ-a i njihovih kooperanata izglasati povećanje komunalne naknade, davanja koje plaćamo svaki mjesec i to za cijelih 25% !!!

  Tako će iz naših džepova obrstiti daljnjih 10 milijuna kuna na godišnjoj razini i povećati izvorne prihode Grada za 6%.

  Inače, kada se promotri rebalans proračuna koji će biti dakako usvojen na sljedećoj sjednici vidi se stagnacija najbitnijih prihoda Grada kao što su prihodi od poreza koji ne rastu (minimalnih 1-2%) i tako ukazuju na gospodarsku stagnaciju gdje nema novih zapošljavanja niti otvaranja radnih mjesta.

  Uz stagnaciju najbitnijih prihoda, vidljivo je brutalno "ispadanje iz kolosjeka" u namjeri da se ostvare lagani prihodi kao što su pomoći iz proračuna, EU sredstva, sredstva FZOEU (Fonda za zaštitu okoliša) a ti prihodi umanjeni (otpali) su od 85-96% !!!

  I gdje će Grad zagrabiti nego u džepove građana, također brutalno - 25% na komunalnoj naknadi, koja je jedan od najbitnijih, odnosno najvećih prihoda Grada Karlovca i povećati će se sa dosadašnjih 36,5 milijuna na budućih 46,3 milijuna...i tako povećati realne prihode (samo 169 milijuna) za 6%.

  Ono što dodatno zabrinjava je pad prihoda komunalnog doprinosa od 16% što drugim riječima znači pad izgradnje novih objekata što znači opće nazadovanje.

  Daje se analiza povećanja troškova života i rada u gradu Karlovcu koja nam slijedi nakon još jedne vehementne odluke vlasti... za varijantne veličine građevina 60, 200 i 400 kvadratnih metara te veličine neizgrađenog građevinskog zemljišta 600,2000 i 4000 kvadratnih metara i to za svaku zonu, po staroj i novoj cijeni...

  Ugostitelji i odvjetnici su izjednačeni sa kockarima, informatičare valjda ne trebamo, a male trgovine valjda imaju previše novca - ispada da je takva politika kod ubiranja komunalne naknade.

  Birači moraju znati pravu istinu! Ne odlučuju vijećnici, nego vijećnici HDZ-a!, stoji u priopćenju koje potpisuje Petračić.