Prvi Karlovački

Petračić o grijanju i smanjenju troškova života u Karlovcu

Autor: Anamarija Radočaj

20.05.2021

Izbori

O visina režija i smanjenju troškova života, kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić danas je slikovito govorio ispred zgrade u kojoj, kako kaže, on vodi politiku i koja je energetski obnovljena, a preko puta koje se nalazi zgrada direktora Toplane koja nije doživjela obnovu.

– Zgrada u kojoj ja vodim politiku je obnovljena i u njoj je cijena grijanja za cijelu godinu za stan od 60 kvadrata 2000 kuna. Ova druga zgrada nije energetski obnovljena i njihovi su troškovi godišnje oko 5500 kuna za istu kvadraturu. Tu se može vidjeti koliko je promašena politika Toplane. Jedan od naših najbitnijih zadataka je smanjivanje režija koje su previsoke u Karlovcu, a neke od njih i najskuplje u Hrvatskoj. Naš program predviđa plinifikaciju cijelog Karlovca i građenje 25 kvartovskih toplana koje bi radile na visokoučinkovite plinske bojlere. One bi se kasnije povezale s geotermalnom energijom, a mogli bi se priključiti i oni koji trenutno nisu korisnici Toplane. Ne može se desiti da građanin dobije 1500, 1700 kuna računa mjesečno, kazao je Petračić.

Koalicijski pregovori idu dobro, metak još uvijek nema svoje ime

Pregovori idu jako dobro, čekao da odradimo drugi krug i bit ćemo pametniji. Pregovaramo s opcijama koje su dobile mjesto u Gradskom vijeću, sa svima osim s umirovljenicima, rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Dragica Malović.

-S Domovinskim pokretom imamo i osobnih i prijateljskih veza na višoj razini, oni su rekli da će projektno surađivati i to nam je dovoljno, dodao je Petračić.

Metak još uvijek nema svoje ime, ali Petračić ima informaciju iz svoj krugova da će se počinitelj pronaći.

-To je uzrokovalo malu veću pažnju za mene i to je to. Metak je stvar prošlosti.

Dotaknuo se i Poslovne zone Gornje Mekušje u kojoj je projektant jedne parcele, te tvrdi kako jedan od investitora želi odustati od izgradnje s obzirom na to da je 20 posto parcele namijenjeno za zelenu površinu. Navodi i kako u obnovi Kina Edison nije subvencioniran građevinski dio te da bi htio da sustav bude transparentan kako bi svi podaci bili na internetu.