Prvi Karlovački

Petračić i Mikulandrić u drugom krugu se bore za mjesta gradonačelnika Karlovca i župana KA-županije

Autor: Miloš Milovanović

16.05.2021

Izbori

U iduća dva tjedna vodit ću afirmativnu kampanju, a u Karlovcu se stvari definitivno moraju mijenjati, poručio Petračić

Karlovac će ipak u drugom krugu izbora dobiti gradonačelnika, kada će Karlovčani imati priliku dati svoj glas ili Damir Mandiću ili Davoru Petračiću koji su osvojili najveći broj glasova u prvom krugu. U drugom krugu izbora će i Karlovačka županija dobiti županicu ili župana kada će  se birači moći odlučiti između  HDZ-ove Martine Furdek Hajdin ili SDP-ova Stjepana Mikulandrića. Evo što nam izjavio nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić kojeg je podržao SDP, HSS i NS Reformisti.

Rezultati su očekivani što se tiče drugog kruga izbora za gradonačelnika Karlovca. Trendovi su takovi da se ide u drugi krug i za gradonačelnika i za župana. Što se pak tiče karlovačkog Gradskog vijeća prema sadašnjim rezultatima (oko 23 sata) koalicija HDZ-HSLS imat će 10 vijećnika, što znači da nema većinu. Pošto oni padaju cijelo vrijeme, kako pristižu rezultati s birališta iz grada, najvjerojatnije bi mogli završiti na 9 vijećnika. U iduća dva tjedna vodit ću afirmativnu kampanju, a u Karlovcu se stvari definitivno moraju mijenjati. Nadam se da ću u drugom krugu definitivno dobiti podršku svih oporbenih stranaka tako da se napravi jedna ravnoteža u upravljanju gradom što se tiče gradonačelnika i vijeća. Programska suradnja vjerojatno će biti moguća sa svima, osim sa HDZ-om. No, vidjet ćemo što će pokazati praksa. Moja poruka biračima je da na izbore treba izlaziti da bi se dobio pravi uzorak, a ne da uvijek razmišljamo da li bi rezultati bili drugačiji kada bi svi izašli na birališta. Nadam se da ćemo uvesti drastične promjene u Gradskom vijeću i programski surađivati sa sličnim političkim opcijama, rekao nam je Petračić.

Ulazak u drugi krug izbora za župana je očekivao i SDP-ov kandidat Stjepan Mikulandrić.

Zadovoljan sam rezultatima i očekivao sam drugi krug. Kampanja će i u iduća dva tjedna biti izuzetno fer i korektna kao i do sada, kratko nam je rekao Stjepan Mikulandrić SDP-ov kandidat za župana.