Politički performans i konferenciju za novinare na prostoru uz Restoran Lana Korana, na mjestu bivšeg hotela Korana, održali su jučer kandidat za gradonačelnika Davor Petračić, nositeljica koalicijske liste SDP-a, HSS-a i Reformista Dragica Malović i ostali članovi koalicije

Petračić: Htjeli smo rezervirati smještaj u hotelu, ali to nije hotel, nego restoran

VIŠE IZ RUBRIKE

  Politički performans i konferenciju za novinare na prostoru uz Restoran Lana Korana, na mjestu bivšeg hotela Korana, održali su jučer kandidat za gradonačelnika Davor Petračić, nositeljica koalicijske liste SDP-a, HSS-a i Reformista Dragica Malović i ostali članovi koalicije. Tema je bila hotel, koji to nije.

  -Napravili smo jedan prikaz kako bi to izgledalo da turisti dođu hotel, koji je dobio uporabnu dozvolu za hotel. Mi smo probali rezervirati smještaj na ovom lijepom mjestu i naišli smo na to, da to nije hotel, nego restoran. Pitali smo gdje je recepcija, nitko nam nije znao dati odgovor. Znači ovaj objekt ima građevinsku, čak i uporabnu dozvolu za prvu fazu hotela, vi sami recite zašto nismo uspjeli osigurati smještaj da održimo mali politički seminar, kazao je Davor Petračić.

  Nositeljica koalicijske liste Dragica Malović kazala je da je tužna što nije na ovom mjestu nije napravljen hotel.

  -Možemo samo reći da smo vrlo tužni što na ovom mjestu još uvijek nema hotela i obećajemo svim našim građanima i građankama da će Karlovac postati grad jednakih šansi za sve nas. Neće biti nedodirljivih, rekla je Malović.

  Davor Petračić pojasnio je od kuda se vuče problem i što je u svemu bilo pogrešno svih tih godina.

  -Od samog početka, čak bi se vratio i ranije, Grad Karlovac je predao zemljište ispod ovog hotela tadašnjoj firmi Beta, da bi ta tvrtka mogla dići kredit, kao tadašnji investitor. U tom sporazumu napisano je da će se sklopiti ugovor u kojem će se Grad Karlovac regulirati ta svoja prava, pošto je donirao zemlju toj tvrtki. Taj ugovor nikada nije sklopljen i praktički sama ta pretvorba i kupnja od gospodina Hanžela, koji je kasnije kupio taj hotel sa zemljištem je upitna. Zbog, ne njegovog propusta, nego propusta Države i Grada Karlovca. Kasnije je sve krenulo krivo. Znači izdana je građevinska dozvola za nepotpunu dokumentaciju, izdana je dozvola u dijelovima, napravljena je prva faza hotela, izdana je uporabna dozvola, koja nije trebala biti izdana, jer to nije hotel kao što vidimo. Znači, očito nismo svi ravnopravni i očito neki ljudi mogu raditi što im se prohtije, a ne ono što bi smjeli raditi, kazao je Petračić.