Prvi Karlovački

Petračić će kopirati mjere Zurovca i tako otkriti tko su Rimci u Karlovcu

Autor: Anamarija Radočaj

12.05.2021

Izbori

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec danas je stigao u Karlovac podržati, kako kaže, svog prijatelja Davora Petračića u utrci za karlovačkog gradonačelnika.

-Davora smatram prvenstveno prijateljem, upoznali smo se dok sam bio polupoznat. Davor mi se dopao jer mislim da je sposoban i poduzetan. On je čovjek koji ima veliko znanje i srce i dajem mu punu podršku kao čovjeku u ovoj političkoj utakmici. Sada mu je prilika daleko bolja da bude gradonačelnik, tim više što ima dobre ciljeve – manji nameti, više razvoja i poduzetništva. Nas su naše politike dovele do toga da skoro u četiri godine imamo rast zaposlenosti od 20 posto, a smanjivali smo namete prema poduzetnicima, kazao je Zurovec.

Petračić će kopirati neke mjere Zurovca i tako otkriti tko su Rimci u Karlovcu.

-Naša ideja je da grad učinimo poželjnim za gospodarstvo i zato će prirez biti nula. Moramo postati konkurentni kako bismo privukli poduzetnike koji će otvoriti radna mjesta. To je prvenstveno poduzetnička mjera, zatim demografska i mjera za povećanje onih viših plaća.  Tako ćemo otkriti tko su naši Rimci. Veći bazen kadrova je u Zagrebu, nego u Karlovcu. Karlovac je poznat po programiranju.  Postoje ljudi koji više rade u Zagrebu, nego u Karlovcu i očekujemo njihov povratak u grad. Super šta je Zagreb blizu, trebalo bi ga povezati prometno, da imamo brzu vezu Zagreb-Karlovac, nadam se s ovom drugom trakom željezničke pruge te autobusnim kolodvorom na autocesti, kazao je Petračić.

Petračić dodaje da Karlovac slijepo crijevo te ima ideje za poduzetničku zonu uz autocestu. Smatra i kako Karlovac još nije krenuo s iskorištavanjem tog potencijala. Na izborima u drugom krugu kao protukandidata očekuje Damira Mandića i svoju pobjedu.