Prvi Karlovački

Ozalj pun projekata, a najvažniji je izgradnja mosta u Gornjem Pokuplju

Autor: Branko Obradović

03.07.2020

Izbori

HDZ-ove kandidatkinje za Sabor Nada Murganić i Maja Grba-Bujević upoznale se s ozaljskim projektima

Kandidatkinje iz Karlovačke županije na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu Nada Murganić i Maja Grba-Bujević posjetile su danas Ozalj. Ozaljske projekte predstavili su gradonačelnica Gordana Lipšinić te zamjenik gradonačelnice i predsjednik ozaljskog HDZ-a Stjepan Basar. Obilazak Ozlja počeo je u Gospodarskoj zoni malog gospodarstva, gdje je u tijeku gradnja prijelaza preko pruge.

-Kada ste dolazili ovdje, vidjeli ste naš najvažniji projekt, a to je most preko Kupe u Gornjem Pokuplju, vrijedan 60 milijuna kuna. Most je od vitalne važnosti za razvoj našeg gospodarstva. Ovaj prijelaz preko pruge također je važan za gospodarstvo, radovi su u tijeku, već je završena cesta koja vodi u zonu velikog gospodarstva. Ovaj projekt vrijedan je 6.800.000 kuna, od toga je Ministarstvo gospodarstva osiguralo 3.400.000 kuna, kazao je Stjepan Basar.

Obilazak Ozlja nastavljen je posjetom Domu zdravlja Ozalj, a goste je dočekala ravnateljica Nada Diković.

-Drago mi je da ste došli na početak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Ozalj. Projekt je vrijedan 4.487.000 kuna, radovi se odvijaju u dvije faze, u dvije godine. Radi se o nadogradnji prizemnog dijela zgrade, gdje će se dobiti 260 kvadrata prostora za potrebe fizikalne terapije, za proširenje djelatnosti oftamologije i radiologije, dobit će se i dodatni prostor za djelatnost dentalne medicine te popratni sadržaji za djelatnike, rekla je Diković.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić povela je zatim goste do Gradske knjižnice i čitaonice “Ivana Belostenca”, gdje su odrađeni radovi proširenja prostora. Ministarstvo kulture sufinanciralo je projekt s 200.000 kuna, a ukupna vrijednost dogradnje je 700.000 kuna. Obilazak Ozlja nastavljen je posjetom Dječjeg vrtića Zvončić, gdje je završena nova zgrada, gosti su zgradu razgledali izvana.

-Dosadašnja zgrada ima sedamnaest i pol godina, a u ovoj novoj bit će jaslički dio za djecu od jedne do tri godine. Tu su četiri prostorije za djecu, a bit će i dvije knjižnice, jedna sa stručnom literaturom za odgajatelje i jedna sa slikovnicama za djecu. Do sada smo imali 170 djece, a u idućoj pedagoškoj godini imat ćemo 198 djece, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Vesna Novosel.

Kod Dječjeg vrtića Zvončić nazočnima se obratila treća na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu Nada Murganić.

-Došli sam pogledati što smo sve zajedno u Ozlju učinili, došli smo stati pred ljude i reći ovo smo učinili zajedno, ovo ćemo poboljšati i možemo još više. Sigurno da je karlovačka ekipa koja je na listi svim silama lobirala za naše područje, ali to možemo i dalje, ako nam vi dajete zadatke, do sada ste bili jako vrijedni, kazala je Murganić.

Ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić dala je posebnu podršku Nadi Murganić i Maji Grba-Bujević.

-Čestitam svim kandidatima iz Ozlja na svim listama, jer vjerujem da svi oni žele raditi za dobrobit svog grada. Imam potrebu i želju reći da podržavam kandidatkinje s liste HDZ-a koje su danas s nama. Posebno Maju Grba-Bujević, koja je četrnaesta na listi i koja u Sabor može ući uz preferencijalne glasove. Podržavam je i navijam za nju, to je pametna i hrabra žena, koja svaki zadatak zna dovesti do kraja, istaknula je Lipšinić.