32. Dani piva od 31. kolovoza do 9. rujna

Otvorenje Dana piva uz veliku povorku, atraktivan vatromet i Maju Šuput

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ovogodišnji, 32. Dani piva Karlovac, kao najveći i najstariji hrvatski festival piva, bit će održani od 31. kolovoza do 9. rujna na prostoru ŠRC-a Korana.

    Kako najavljuju organizatori iz tvrtke Fest, manifestacija će i ove godine početi velikom povorkom s oko 700 sudionika koja u 19 sati kreće s Trga bana Josipa Jelačića, te nastavlja ulicama Josipa Kraša, Petra Zrinskog, Domobranskom, te Rakovcem prema ŠRC-u Korana gdje se očekuje u 20 sati. Potom je za 21.30 sati najavljen veliki vatromet, a Dane piva zatim će nastupom na glavnoj pozornici otvoriti Maja Šuput. Naime, kako ističe Anita Tuček iz tvrtke Fest, ove godine mijenja se koncept manifestacije tako da se glavni programi vraćaju na nekadašnju glavnu pozornicu.

    -Ponovo će publika moći sjediti i uživati u omiljenom piću te slušati i gledati nastup glavnog izvođača. Glavna bina kao i svake godine nudi 10 najboljih estradnih imena. Nastupu se posebno veseli Petar Grašo koji se nakon jako puno godina vraća na pozornicu Dana piva, a vjerujemo da se i njemu vesele mnogobrojni obožavatelji. Svakako treba napomenuti dolazak Željka Bebeka, Mladena Grdovića , ali i svih ostalih izvođača kao što su Jole, Jelena Rozga i drugi. Na glavnoj pozornici prije i poslije nastupa glavnih izvođača svirat će vrhunski lokalni bendovi i tamburaši, vikendom već od 18 sati, naglašava Tuček. Nadalje, kaže i kako „Beer garden“ koji je izvrsno prihvaćen od samog početka, postaje još i veći i u njemu se očekuju razni pivarski brendovi, a svaku večer na pozornici „Beer gardena“ bit će, kako navodi, upriličeni nastupi vrhunskih solista na gitarama.

    -Uz sve navedeno očekuju nas izložbe, nastupi folklornih sastava te prezentacije karlovačkih udruga. Da bi sva nepca bila zadovoljena posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda. Dva velika restorana nudit će razna jela, gablece te razne mesne i riblje delicije, dok nas na samoj šetnici očekuje ponuda raznovrsnih pereca i slatkih jela, a kako ne bi zanemarili vinoljupce, ove godine posjetitelje također očekuje Vinski trg. A da bi odrasli posjetitelji Dana piva mogli uživati u pivu i kasnije se sigurno vratiti kući, organizator tvrtka Fest i Karlovačko za svaki dan osigurat će besplatan autobusni prijevoz na području Ozlja i  Duge Rese, navodi Tuček. Kaže i kako će Karlovačko i ove godine na Danima piva provoditi aktivnost Ja sam 18+.

    -Punoljetnim posjetiteljima Dana piva dijelit će se narukvice s natpisom ''Ja sam 18+'' čime se pomaže konobarima da budu sigurni kako toče pivo samo odraslim posjetiteljima, a ujedno se i aktivno promiče odgovorna konzumacija alkohola. Nadalje,  za najmlađe će biti postavljen najveći zabavni park u Hrvatskoj, dok je ulaz na sve koncerte potpuno besplatan, poručuje Tuček. Inače, sve informacije vezane uz Dane piva Karlovac dostupne su na Facebook stranici Dana piva Karlovac i na www.dani-piva-karlovac.com.