119 učenika dobilo bolje uvjete za rad

Otvoren rekonstruirani i dograđeni dio Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži

VIŠE IZ RUBRIKE

  Završeni su radovi na rekonstrukciji i dogradnji Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji. Projekt je financiran zajedničkim sredstvima Grada Karlovca, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Centar je ovom dogradnjom dobio preko 400 kvadratnih metara prostora. Tako je 119 učenika koji pohađaju Centar , od vrtićke do srednjoškolske dobi, dobilo tri učionice, multifunkcionalnu dvoranu , prostorije za individualni rehabilitacijski rad, blagovaonicu, suvremenu kuhinju i lift.

  -Zahvaljujući svemu tome svi su sadržaji rehabilitacije i odgoja i obrazovanja sada dostupni učenicima bez obzira gdje se nalaze; ili u prizemlju ili na drugom katu. To nam je ujedno omogućilo da radimo u jednoj smjeni, što je i opća intencija budući da imamo uštede, a pomogli smo i roditeljima jer si i oni mogli isplanirati dan kako žele. Naravno i učenici funkcioniraju bolje u jutarnjoj smjeni, kaže ravnatelj Centra Volodymyr Kubinskyy.

  Inače, projekt dogradnje novog dijela Centra napravljen je još 2008. godine, a tek su konkretnije krenuli s poslom zahvaljujući europskom IPA projektu „Svi za jednoga, jedan za sve“ 2015. godine. Sredstvima Grada Karlovca, pak,  obnovljen je  krov i pročelje zgrade. Sve je koštalo oko 4.3 milijuna kuna.

  Na otvorenju novog dijela Centra bio je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

  -Zahvaljujem se  svima koji sudjelovali u ovom poslu da poboljšamo standard učenicima. Posebno bih zahvalio svim zaposlenicima na čelu s ravnateljem jer svima nam je jasno da je ovo jedna uzorna ustanova, isključivo i prvenstveno zbog svih njih. Svima nama poručujem da još više primijetimo  one kojima je potrebna naš pomoć.

  Svečanosti su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika  Ivan Mrzljak i Andreja Navijalić te zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

  Prigodan program izveli su učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, a nove prostorije je blagoslovio velečasni Antun Kolić, župnik župe Sveta Tri kralja.