Gradska knjižnica I.G.K.

Otvara se Američki prostor - American Space

VIŠE IZ RUBRIKE

Platforma za izgradnju i jačanje odnosa između dviju zemalja

Promovirat će učenje engleskog jezika i obrazovanje u SAD-u, nuditi pristup relevantnim informacijama vezanim za SAD te rušiti predrasude i poticati na međusobno poštivanje i razumijevanje

Svečano otvorenje Američkog prostora - American Space na Studijskom odjelu Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac održat će se danas u 14 sati.

Otvaranje Američkog prostora rezultat je dugogodišnje suradnje Gradske knjižnice i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Suradnja je započela gostovanjem brojnih američkih stručnjaka u prostorima knjižnice, zatim otvaranjem Poslovne knjižnice, a produbila se uspostavljanjem suradnje sa sestrinskom knjižnicom Kansas City, Kansas Public Libraries.

Svojim aktivnostima Američki prostor bit će usmjeren na teme raznolikosti, uključivosti i ljudskih prava, sa željom da preraste u Diversity Centar - Centar različitosti.

Kao otvoren, besplatan i javno dostupan prostor, bit će platforma za izgradnju i jačanje odnosa između dviju zemalja. S više od 650 prostora u 150 zemalja diljem svijeta, American Spaces pružaju gostoljubivo okruženje u kojem se posjetitelji mogu povezati i učiti o Sjedinjenim Američkim Državama kroz razne programe, predavanja, knjige, filmove ili časopise, poručuju iz Knjižnice.

Promovirat će učenje engleskog jezika i obrazovanje u SAD-u, nuditi pristup relevantnim informacijama vezanim za SAD te rušiti predrasude i poticati na međusobno poštivanje i razumijevanje.