Iz policije pozivaju da to učine i svi drugi koji nelegalno posjeduju oružje ili streljivo

Ogulinci policiji predali 160 komada streljiva i automatsku pušku

VIŠE IZ RUBRIKE

  Policija i dalje provodi akciju "Manje oružja, manje tragedija“, a sve to u cilju sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva.

  -Pozivamo sve građane da se odazovu ovoj akciji kako bi bilo što manje nesretnih slučajeva i stradavanja, a ujedno ih podsjećamo i da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, apeliraju iz PU Karlovačke.

  Akcija je danas provedena i u Ogulinu gdje su građani dragovoljno predali ukupno 160 komada raznog streljiva i jednu automatsku pušku s okvirom. Osim Ogulina mobilni tim će obilaziti područje Jasenka, Drežnice, Saborskog, Plaškog, Josipdola i Tounja.

  Tako će mobilni tim u četvrtak 20. rujna obići Jasenak od 9 do 11 sati i Drežice od 11.30 do 13 sati. Dan kasnije bit će od 9 do 12 u Saborskom i od 12:30 do 15 sati u Plaškom. U ponedjeljak, 24. rujna od 8 do 12 sati bit će u Josipdolu, a od 12.30 do 15 sati u Josipdolu.

  Prateći dobrovoljnju predaju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava uočeno je da još uvijek ima puno skrivenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, naročito u krovištima kuća, drvarnicama, podrumima i drugim zaboravljenim mjestima koja se otkriju prilikom čišćenja i renoviranja obiteljskog doma.

  -Iz tih razloga podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.