Komemorativna svečanost održana u Vatrogasnom domu Orlovac

Obilježena 27. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Dubravka Pranjića

VIŠE IZ RUBRIKE

    Vijeće Mjesnog odbora Orlovac organiziralo je danas obilježavanje 27. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Dubravka Pranjića. Obilježavanje je počelo misom zadužnicom u crkvi Svetog Antuna na Orlovcu, zatim je u Vatrogasnom domu održana komemorativna svečanost. Nakon prigodnog programa održana položeni su vijenci i zapaljene svijeća ispred spomen ploče Dubravku Pranjiću na Vatrogasnom domu Orlovac uz prigodni program. Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Orlovac Josip Obranović istaknuo je da se Dan sjećanja na hrvatskog branitelja Dubravka Pranjića održava već petnaest godina.

    -Odlukom Vijeća mjesnog odbora Orlovac od 2003. godine obilježava se dan pogibije hrvatskog branitelja Dubravka Pranjića, koji je svoj život položio u Vukovaru 28. listopada 1991. godine. Punih petnaest godina održava se dan sjećanja na Dubravka Pranjića. Treba reći da je iz ovog doma veli broj Orlovčana krenuo u obranu grada Karlovca i domovine Hrvatske, kazao je Josip Obranović.

    O poginulom heroju obrane Vukovara na skupu je govorio hrvatski branitelj Orlovčanin Željko Šančić.

    -Kao i svake godine i ove godini obilježili smo sjećanje na našeg poginulog branitelja Dubravka Pranjića, koji je naš Orlovčanin i koji je osjećajući poziv i potrebu braniti svoj narod i svoju domovinu iz Zagreba, gdje je tada radio u Kazalištu mladih otišao u herojski grad Vukovar. Kao tenkist pomagao je u obrani domovine. Dubravko je bio dobar čovjek, u naponu snage, mlad čovjek pred kojim je trebao biti život, rekao je Željko Šančić.

    Komemorativnoj svečanosti, između ostalih, prisustvovali su saborska zastupnica Marija Jelkovac, zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak i Pranjićev ratni zapovjednik Josip Horvat. Nakon svečanosti održano je druženje svih sudionika.