Prednost imaju daroviti učenici, oni koji se školuju za deficitarna zanimanja i oni slabijeg socijalnog statusa

Novih 35 učeničkih stipendija KA-županije

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovačka županija je raspisala javni natječaj za dodjelu učeničkih stipendija u ovoj školskoj godini. Svoj mjesečni proračun, 35 učenika, koji zadovolje uvjete „podebljat“ će sa 400 kuna kolika je visina stipendije. Vodit će se računa, što je precizirano i uvjetima natječaja, o tome da ih dobiju oni koji se školuju za deficitarna zanimanja, koji su slabijeg socijalnog statusa i daroviti učenici.

  -U prvom natječaju, za učeničke stipendije koji ide ovaj mjesec, dodijelit će se 10 stipendija darovitim učenicima, 15 stipendija učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja i 10 stipendija za učenike slabijeg socijalnog statusa, kaže zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pojašnjava neke od uvjeta natječaja.

  -Kada govorimo o deficitarnim zanimanjima, svakako Karlovačka županija želi i ovom mjerom  potaknuti učenike da  upisuju zanimanja tražena na tržištu rada. Primjerice, nijedan učenik nije upisao zanimanje zidara, tesara, bravara, armirača, krovopokrivač, limar. Stoga nam je želja potaknuti upis u takva zanimanja koja građevinski sektor očekuje i za kojima su potrebe puno više i trebalo bi upisivati znatno više.

  Natječaj za učeničke stipendije otvoren je do 28. ovog mjeseca. Zahtjevi s potrebitom dokumentacijom  se podnose Povjerenstvu na propisanom obrascu koji se može preuzeti na web stranci Karlovačke županije www.kazup.hr.

  Najavila je i raspisivanje natječaja za studentske stipendije.

  -Kroz mjesec dana bit će raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija kojih će također biti 35. Visina studentske stipendije iznosi 700 kuna.