Karlovački ogranak Matice hrvatske predstavio novi broj časopisa "Svjetlo"

Novi broj "Svjetla" prepun zanimljivih tekstova

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ogranak Matice hrvatske Karlovac organizirao je danas u Gradskom kazalištu Zorin dom predstavljanje novog broja časopisa "Svjetlo". Radi se o prvom dvobroju za 2018. godinu. Predsjednica karlovačkog ogranka Matice Hrvatske Hrvojka Božić izrazila je zadovoljstvo zbog izlaska novog broja časopisa Svjetlo.

    -Veseli novi broj časopisa Svjetlo, u ovoj godini planiramo dva izdanja časopisa, čime se vraćamo na one godine kada smo imali po dva izdanja, zadnjih godina bilo je svega jedno. Tako da smo, ja bih rekla, i novo uredništvo i rukovodstvo na dobrom putu unapređenja Svjetla. Časopis Svjetlo ima sve veći broj suradnika što jako veseli. Ja bih zaista iskoristila ovu priliku i na tome zahvalila i čestitala, kako agilnom i stručnom uredništvu, koje vodi Svjetlo, tako i svim suradnicima, koji sudjeluju u pisanju časopisa. Zahvalila bih i svim ovim divnim ljudima, koji dolaze na promocije Svjetla i daju nam pozitivan vjetar u leđa da ustrajemo na putu da Svjetlo zaista bude na onim razinama na kojima ga je započeo Dušan Lopašić. Tijekom njegove duge povijesti na tim su ga razinama držali i brojni urednici,kazala je Hrvojka Božić.

    Glavna i odgovorna urednica Irena Lukšić istaknula je da je ovo zapravo prvi cjeloviti broj nove redakcije.

    -Novi broj Svjetla je zapravo prvi naš cjeloviti redakcijski broj, jer onaj prošli, koji je bio statistički prvi, zapravo se sastojao od sadržaja, koji smo naslijedili od prošle redakcije. Ovaj broj smo dakle pripremili u nekoliko cjelina, od kojih će biti zanimljivo čitati o Frankopanima, ima nekoliko tekstova, zatim književni život donosi rezultate, odnosno obrazloženja pobjednika natječaja za kratku priču Zlatko Tomičić. Izdvojila bih i Pisma Stjepana Mihalića. Imamo dakle i tekuću proizvodnju književnih tekstova, ali imamo dosta toga i o čitanju, poticanju čitanja u smislu knjižnica i tako dalje, rekla je Irena Lukšić.

    U ime Grada Karlovca predstavljanju novog broja Svjetla prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.