Prijave u tijeku

Nove radionice i tečajevi u Carpe Diemu - od crtanja i slikanja do radionica odijevanja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Započela je nova sezona tečaja crtanja i slikanja u organizaciji udruge Carpe Diem pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Gorete. U rad tečaja mogu se uključiti učenici srednjih škola, studenti i odrasli. Tečaj crtanja i slikanja obrađuje crtačke i slikarske tehnike, priprema polaznike za prijemne ispite na Akademijama likovnih umjetnosti, školama primijenjenih umjetnosti, pomaže onima koji žele razviti svoj hobi i kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme. Tečaj se odvija petkom od 17-21 sati u prostoru Gradske četvrti Grabrik.

    Likovna radionica, koju vodi Aleksandra Škrtić, profesorica likovne kulture, održava se u prostoru Centra za mlade u Grabriku i namijenjena je djeci od 5 do 14 godina. Likovna radionica prilagođena je uzrastu svakog djeteta te obuhvaća različite likovne i kreativne tehnike.

    Uz tečaja crtanja i slikanja i likovne radionice otvorene su i prijave za besplatnu radionicu odijevanja. Radionica će se održavati u prostoru Centra za mlade. Radionica je namijenjena mladima u dobi od 10 do 18 godina. Ova radionica je osmišljena za mušku i žensku djecu, s mogućnosti sudjelovanja i roditelja. Djeci se ostavlja prostor da se sama izražavaju putem svoje odjeće, ali je naglasak stavljen na osvješćivanje svog fizičkog izgleda te na promišljanje i samostalno zaključivanje koju poruku šalju okolini svojom odjevnom kombinacijom, kazali su iz Udruge.

    Radionica počinje u subotu, 13. listopada u 10 sati, a prijave su otvorene do 10. listopada. Ove radionice organiziraju se u sklopu projekta „Klub mladih – Centar za mlade Grabrik“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu