Nikola Badovinac: "Meni je bilo bolje dok je gradonačelnik bio Damir Jelić"

Nikola Badovinac zatražio od gradonačelnika Damira Mandića da sutra podnese ostavku

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovački aktivist Nikola Badovinac održao je danas ispred karlovačke Gradske uprave konferenciju za novinare. Badovinac je došao na konferenciju za medije u dresu irske reprezentacije, a istaknuo je da je tema izravna i moralna odgovornost gradonačelnika Mandića zbog uhljebljivanja.

  -Mi smo živjeli u ovom gradu da bi živjeli, mi smo živjeli u ovom gradu da bi umrli, čak smo i umirali jedno vrijeme da bi živjeli u ovom gradu, a sada živimo u ovom gradu da bi se iselili. To je zaključak politike, koju provodi gradonačelnik Damir Mandić. Zašto tako zaključujem. Njegova politika zapravo je doživjela poraz, poraz zato što je on u više navrata najavljivao da će svaki natječaj za posao, za radno mjesto, koje se tiče Gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki biti otvoren. To je istina, on je otvorio, imamo oglase na burzi rada, na stranicama i tako dalje, ali poslove i dalje dobivaju onih 8.500 stanovnika grada Karlovca, koji su na izborima zaokružili Damira Mandića. To su ljudi koji su privrženi plavoj partiji. Grad Karlovac ima po zadnjem popisu 55.000 stanovnika, nažalost, svaki dan nas je sve manje. Obukao sam ovaj prigodan dres jer je puno mojih prijatelja otišlo u Irsku i Njemačku, to je podrška tim hrabrim ljudima, jer su zbog politike masakra zapošljavanja morali otići, ja se nadam da će se vratiti, rekao je Badovinac.

  Nikola Badovinac zatražio je od gradonačelnika Damira Mandića da sutra na Gradskom vijeću podnese ostavku, je je njegova politika doživjela poraz.

  -Previše je natječaja otišlo samo na jednu stranu da bi mogli govoriti o poštenoj politici. Damir Mandić više nije pošten političar, isključivo radi za potrebe svoje stranke, a ne za grad Karlovac. 13. srpnja Damir Mandić je izjavio da će neki direktori gradskih firmi biti smijenjeni, za sada su promijenjeni samo direktori Zelenila i Čistoće, na natječajima, gdje smo i mjesec dana ranije znali tko će biti direktori. Najavio je da je jedna od direktorica postati nova pročelnica i on je odabrao bivšu direktoricu Čistoće za pročelnicu u Gradskoj upravi. Osobno protiv nje nemam ništa. Damir Mandić je pokazao da više ne može kontrolirati grad kao gradonačelnik svih stanovnika grada Karlovca, već isključivo kao gradonačelnik plave partije. Sutra je sjednica Gradskog vijeća i apeliram na gradonačelnika Damira Mandića da sutra prije dnevnog reda podnese ostavku, idemo na nove izbotre. Plava partija je najjača u gradu Karlovcu, ali gradu Karlovcu treba nešto drugom rekao je Nikola Badovinac.

  Nikola Badovinac apelirao je i na HDZ da nešto učini, a prozvao je i oporbene vijećnike da traže ostavku gradonačelnika.

  -Apeliram i na HDZ grada Karlovca da nas spasi masakra Damira Mandića, jer on očito stvarno ne zna voditi grad, on se izgubio u svojim nastojanjima. Isto tako, ukoliko on ne podnese ostavku, apeliram na oporbene gradske vijećnike, ali i na pozicijske, jer treba dvotrećinska većina. Treba 17 vijećnika da bi se pokrenuo referendum o opozivu gradonačelnika Damira Mandića i njegovih zamjenika. Ovo je jedini i zadnji način da pokušamo pokrenuti grad Karlovac. Mandić je pogubio konce, u kuloarskim pričama i po njegovom načinu rada vidimo da on više nije prvi čovjek grada, već samo figura. Ne mogu vjerovati što ću reći, ali meni je bilo bolje, pod navodnicima, dok je gradonačelnik bio Damir Jelić. On nije lagao da će zapošljavati i neke druge, koji nisu iz plave partije, on je isključivo zapošljavao ljude iz plave partije. Damir Mandić je lagao i više ne bi trebao imati mogućnost voditi grad iz moralnih razloga, kazao je Nikola Badovinac.