Što su najavili to su isporučili

Neobična promocija knjige „Karlovački parkovi“ pun pogodak

VIŠE IZ RUBRIKE

Može i drugačije

Bit će to nikad viđena promocija knjige, najavljivali su Morana Rožman i Igor Čepurkovski nekoliko dana prije predstavljanja trećeg izdanja zajedničke knjige „Karlovački parkovi“.  I bila je!

Svi koji su na promociji bili – publika, „glavni“ ili „sporedni“ glumci ili pak „statisti“ - to će potvrditi.

Pozornica Zorin doma sinoć je na sat vremena postala „Zorin park“. Kroz spoj promocije i predstave u režiji Peđe Gvozdića, prema tekstu i ideji Morane Rožman, ujedno i „glavne glumice“ uz „glavnog glumca“ Igora Čepurkovskog, ispričana je i „odglumljena“ priča o parkovima.  Kroz priču je glumačku postavu vodio Vanja Gvozdić, koji je od brata preuzeo i dobar dio posla oko režije, a sve u skladu s motivom nepotizma koji se provlači kroz ovaj projekt.

Sve pohvale pored glavnih idu i „sporednim“ glumicama i glumcima. Nitko od njih nije znao što ih čeka, nisu znali pitanja niti scenarij. Sve je bilo spontano i impulzivno, a dokazali su da se snalaze u improvizaciji kao najtežoj formi kazališne glume. Profesor na Veleučilištu Marko Ožura odlično se snašao u ulozi recenzenta. Bio je prilično uvjerljiv dok je govorio o bogatstvu gradskih parkova. Ne treba izostaviti niti iznenađujuće dobrog Damira Mandića u ulozi gradonačelnika. Najavio je da će u gradu biti i novih parkova te dodao da parkovi definiraju Karlovac gotovo koliko i četiri rijeke.

Na klupi „Zorin parka“ ovoj su se glumačkoj postavi pridružile još dvije glumice. Marina Burić u skladu s ulogom direktorice Turističke zajednice grada Karlovca dobro je naučila tekst o značaju parkova kao turističkog aduta u gradu.

I na kraju na pozornici se ekipi pridružila „žena u crvenom“ Ivančica Šebalj, a možemo reći i žena koja iz nekog, samo njoj znanog razloga, obožava groblja. Pokazala je da joj pozornica nije nepoznanica te je nastupila u dvostrukoj ulozi - lektorice i turističke vodičice.

Za svaku pohvalu je i kostimografija, posebno glavne glumice Morane Rožman. Svaka čast i kostimografu Marine Burić koji ju je konačno za promjenu, samo za ovu priliku, obukao u tamno plavo. Pohvale i za već spomenutu upečatljivu crvenu opravu Ivančice Šebalj, kao i kostimografima muškog dijela ekipe.

Na kraju sve pohvale i statistima - glumačkom ansamblu Zorin doma, posebno pojačanjima, u ulogama Karlovčana, turista, komunalnih radnika, egzibicionista…

Autori nisu propustili zahvaliti i svima drugima koji su pomogli u izdavanju trećeg izdanja „Karlovačkih parkova“. Ponovimo knjiga se može kupiti po (tričavih) 100 kuna u Paviljonu Katzler.