Prvi Karlovački

Natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills 2022. – Jana pobjednica, Martina druga, Niko, Dario i Ingrid treći u svojima kategorijama

Autor: Ksenija Begović

16.05.2022

Mozaik

Natjecalo se 13 učenika iz naše županije u 12 kategorija, najbolji rezultati postignuti su u kategorijama Soboslikarstvo, Veterina, Električne instalacije, Arhitektonske tehnologije i Zdravstvena skrb

Mješovita industrijsko-obrtnička škola ima najbolju soboslikaricu u državi – Janu Rožić. Svojim je radom na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. održanom od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu osigurala prvo mjesto.

Uz Janu još je četvero učenika MIOŠ-a nastupilo na ovom velikom natjecanju, Dario Jelenčić osvojio je treće mjesto u kategoriji Arhitektonske tehnologije, Adrian Kolak i Vladimir Maslek natjecali su se u kategoriji Suha gradnja, Ružica Brcković u kategoriji Pekarstvo.

Na WorldSkills-u natjecalo se više 350 učenika strukovnih škola, a natjecanje se odvijalo u 47 kategorija. Srednje škole Karlovačke županije svoje su predstavnike imale u 12 kategorija.

Izvrsno drugo mjesto u svojoj kategoriji Veterina izborila je Martina Radojčić iz Prirodoslovne škole

Niko Stojković iz Tehničke škole bio je treći u kategoriji Električne instalacije, a u kategoriji Strojarske tehnike natjecao se Teo Čurjak, drugi predstavnik ove škole.

Treće mjesto na Državnom natjecanju osvojila je i Ingrid Tukarić iz Medicinske škole u kategoriji Zdravstvena skrb.

Svoje je predstavnike imala i Trgovačko ugostiteljska škola, Mihaela Marića koji se natjecao u kategoriji Ugostiteljsko posluživanje i Dinu Šebetića koji se natjecao u Kuharstvu. Plasman na Državno natjecanje izborio je Leo Mihičinec iz Šumarske škole koji se natjecao u kategoriji Šumarstvo i Antonio Krstić iz Srednje škole Duga Resa koji se natjecao u kategoriji Multimedija.

Državno natjecanje učenika strukovnih škola organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Uz sudjelovanje više od 200 strukovnih škola, u šest paviljona, u prostoru većem od 14.000 kvadratnih metara očekivalo se više od 10.000 posjetitelja, a posebice učenika više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva. Sudjelovalo je i više od 40 partnera i poslodavaca koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole.